TUZLARIJE - KULTURA

03.09.2005.
Tuzla
Koncert za mir 12.septembra
Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Italije Carla Azeglia Ciampija (Karlo Azeljo Ćampi), a u povodu sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i godišnjice terorističkog napada na Sjedinjene Američke Države ( 11. septembar ), u Tuzli će se u ponedjeljak 12. septembra 2005. u 20, 00 sati u Narodnom pozorištu Tuzla održati Koncert za mir, simfonijskog "Orkestra Maderna" iz italijanskog grada Forli, Provincija Ravena. Grupu od 52 izvođača, koliko broji ovaj sastav, predvodi dirigent Paolo Olmi.

Orkestar, predstavnici Provincije Ravena, novinari i ostali pozvani gosti iz Italije u Tuzlu će doputovati 12. septembra oko 9.30 sati avionom italijanske avijacije direktno na aerodrom Tuzla, sa kojeg bi se vratili 13. septembra ujutro u 8.00 sati.
U sklopu jednodnevnog boravka u Tuzli, upriličit će se i službeni susret italijanske delegacije sa Načelnikom Općine Tuzla, Jasminom Imamovićem.

Gosti iz Ravene će u popodnevnim časovima 12. septembra položiti cvijeće na groblju/mezarju stradale mladosti 25. maja 95. na Memorijalnom kompleksu Slana banja, potom posjetiti Slano jezero, i historijski centar Tuzle (Kapija, Trg soli, Trg posvećen žrtvama genocida u Srebrenici).

Koncert u Tuzli će biti posvećen miru i prijateljstvu među narodima, nezaboravu, predanosti boljem sutra, kako bi se na adekvatan način obratila pažnja na budućnost Bosne.

Osmrtnicama ba smrtovnice