TUZLARIJE - KULTURA

21.11.2023.
21. TKT Fest otvara predstava ˝CABAres CABArei˝ Zijaha Sokolovića

21. TKT Fest – Dani akademskog teatra, počinje 26.11.2023. godine. Do 16.12.2023. godine, kada se završava, publici će biti predstavljeno devet predstava i izložba.

Tuzlarije


Festival, kojeg je utemeljio naš proslavljeni glumac i profesor Vlado Kerošević, sada uspješno vode Ivana Petrović, direktrorica TKT Festa i Damir Altumabić, umjetnički direktor. Nastavljaju sa tradicijom da ponude najnovije profesinalne predstave iz regiona sa nagrađivanim glumcima ali donose i nešto novo.

Direktorica TKT Festa, Ivana Petrović, na današnjoj press konferenciji je rekla:



Umjetnički direktor, Damir Altumbabić, rekao je da nas očekuje sedam gostujućih predstava i dvije predstave koje su produkcija Teatra Kabare Tuzla. Na Festivalu su značajna teatarska imena poput Zijaha Sokolovića.



Prva premijera u okviru 21. TKT Fest-a je na programu 8. decembra, a radi se o predstavi "Emigranti" u režiji Ivane Petrović iz Teatra Kabare Tuzla, a druga je predstava za djecu "Crvenkapica" u režiji Envera Hasića koja će biti izvedena 16. decembra.



Festival koji je dvije decenije radovao ljubitelje pozorišne umjetnosti u Tuzli našao se u problemima kada je ostao bez prostora. Zahvaljujući saradnji sa Gradskom upravom i Centrom za kulturu sada se TKT Fest održava na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla.



21. TKT Fest otvara predstava "CABAres CABArei" Zijaha Sokolovića u nedjelju od 20 sati. Važno je napomenuti da predstave igraju na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla.

Sabina Mešić

Osmrtnicama ba smrtovnice