TUZLARIJE - KULTURA

04.10.2005.
R E P E R T O A R
Multiplex kino VF komerc Lukavac
29.09.2005-5.10.2005

U Multiplex kinu VF komerca u Lukavcu do 05.10.2005 možete pogledati slijedeće filmove: "Madagaskar", "Pogodi ko dolazi na večeru" i "Fantastična četvorka".

MADAGASKAR .17:00 19:00 21:00

POGODI KO DOLAZI NA VEČERU .16:30 18:30 20:30

FANTASTIČNA ČETVORKA 16:00 18:00 20:00

SINOPSIS

FANTASTIČNA ČETVORKA

režija: Tim Story
uloge: Ioan Gruffudd, Jesicca Alba, Chris Evans, Michael Chiklis
žanr: akcijski
scenarij: Michael France i Mark Frost
orginalni naziv: Fantastic Four
trajanje: 106 minuta
godina: 2005.
zemlja: SAD

Sadržaj filma: Dr. Reed Richards, znanstvenik i astronaut, samo je korak udaljen od ostvarenja svog životnog sna – spreman je za putovanje u svemir, centralnu točku burne kozmičke oluje. Upravo tamo nada se otkriću najvećih misterija ljudskih genetskih kodova, u korist cijelog čovječanstva....

POGODI KO DOLAZI NA VEČERU

Režija:
Kevin Rodney Sullivan

Uloge:
Bernie Mac,
Ashton Kutcher,
Zoe Saldana,
Judith Scott,
Hal Williams

Trajanje:
104 min.

„Guess Who“ je komedija koja je slobodno bazirana na originalu a koja cijelu priču oko rasne neprilagođenosti okreće u smislu sa današnjim vremenom u kojem se dešava.

Naime, film Kevina Rodneya Sullivana, iskusnog američkog filmskog i TV reditelja iza kojeg već stoji hit komedija „Barbershop 2: Back in Business“ stavlja bijeloputog mladoženju u nevolje sa afroameričkim ocem njegove vjerenice.

Od Tracya i Poitiera iz originalnog filma stvari u svoje ruke preuzimaju legendarni afroamerički komičar i stand up zabavljač Bernie Mac, koga se najviše sječamo iz akcionog hita „Charlie´s Angels: Full Throtle“ te ovih dana sveprisutni Ashton Kutcher, koji i pored bezbroj filmskih uloga u hitovima poput „Just Married“ i „Butterfly Effect“ i dalje nalazi vremena za vođenje i uređivanje planetarno popularne reality emisije mreže MTV „Punk´d“.

Sjajna hemija dvojice izvrsnih komičara doprinijela je da film ostvari neočekivano otvaranje na prvom mjestu američke top liste sa zaradom od 20 miliona dolara na putu prema totalu od gotovo 70 miliona dolara. Kutcher u filmu igra Simona Greena, zgodnog bijelog momka afroameričke djevojke Therese.

Oni zajedno kreću na put u Cranford, New Jersey kako bi on upoznao njene roditelje, koji opet nisu upoznati sa njegovom bojom kože. Theresin otac, Percy, uradio je domaću zadaću – našao je Simonov kreditni izvještaj, i odlučio da je to prekrasna prilika.

Sa druge strane, Theresina mama, Marilyn vjeruje da bi Percy trebao svoj nos držati podalje od kćerkinog privatnog života.

Prvi susret između Percya i Simona prolazi loše, a stvari odatle kreću potpuno naopako...(tz)

Osmrtnicama ba smrtovnice