TUZLARIJE - KULTURA

12.10.2005.
R E P E R T O A R
Multiplex kino VF komerc Lukavac
13.10.-19.10.2005

ZA SVE JE KRIVA SVEKRVA 17:00 19:00 21:00

U NARUČJU VJEŠTICE 16:30 18:30 20:30

ZVEZDE LJUBAVI 16:00 18:00 20:00

Za sve je kriva svekrva

Žanr: romantična komedija

Trajanje: 102 min.

Glavne uloge:

Dženifer Lopez (Jennifer Lopez), Džejn Fonda (Jane Fonda), Majkl Vartan (Michael Vartan), Vanda Sajks (Wanda Sykes), Adam Skot (Adam Scott)
Scenario: Anja Kocof (Anya Kochoff)
Režija: Robert Luketić (Robert Luketic)

SINOPSIS

Prijatelj ili neprijatelj? Šira rodbina ili produžena vječnost? Životni dobrotvor ili životna prijetnja? Voljena ili omražena? Posle duge potrage za "gospodinom pravim", Šarlot - Čarli Kantilini (Lopez) konačno pronalazi čovjeka svojih snova - Kevina Fildsa (Vartan), ali ubrzo otkriva da je njegova majka Viola (Fonda) žena iz njenih noćnih mora.

Kao sveže otpušteni urednik međunarodnih vijesti, Viola se boji da bi uskoro mogla da izgubi i sina, isto tako iznenada kao što je izgubila posao i karijeru. Zato se pretvara u "monstruma" koji će učiniti sve da preplaši vjerenicu svoga sina - postaće najgora svekrva koju je svijet ikada vidio.

Pomoć u realizaciji takvog plana pruža joj njena dugogodišnja asistentkinja Rubi, ali na njihovo veliko iznenađenje Čarli odlučuje da uzvrati udarac. Varnice sijevaju na sve strane dok se dvije jake žene bore za dominaciju.

U naručju vještice
režija: Nora Ephron

uloge: Nicole Kidman, Will Ferrell, Shirley MacLaine, Michael Caine, Kristin Chenoweth, Jason Schwartzman, Joan Plowright, Todd Stashwick, Jim Turner

žanr: fantastična komedija

scenarij: Nora Ephron, Delia Ephron, Adam McKay

originalni naziv: Bewitched

trajanje: 98 min.
godina: 2005.

zemlja: SAD

SINOPSIS

Isabel (Nicole Kidman), našavši se u San Fernardo Valleyu (Kalifornija), pokušava nanovo pronaći sebe. Kao naivna i dobroćudna vještica, ona je odlučna u namjeri da se odrekne svojih nadnaravnih moći i nastavi voditi ´normalan´ život.

Istovremeno, na drugom kraju grada, Jack Wyatt (Will Ferrell), visok i šarmantan glumac, pokušava nanovo izgraditi svoju karijeru. On se namjeri na moderniziranje omiljene humoristične serije iz 1960-ih, Bewitched, uvjeren da će mu uloga običnog smrtnika Darrina u toj novoj verziji serije pomoći da ponovno stane na noge.

Igrom sudbine, Jack naleti na Isabel. On odmah osjeti privlačnost prema njoj i prema njezinom nosu. Jacku odmah padne na pamet da bi ona mogla glumiti vješticu Samanthu u njegovoj novoj seriji.

Isabel se također svidi Jack te u njemu vidi idealnog smrtnika s kojim bi se mogla skrasiti i voditi normalan život kojemu toliko teži.

Na kraju krajeva, vidjet će se da su oboje bili u pravu, samo ne na način na koji su oni mislili!


Zvezde ljubavi

Žanr: komedija/drama

Trajanje: 91 min.

Glavne uloge:

Dragan Nikolić, Dejan Jajčanin, Rade Ćosić, Milan Kalinić, Saša Joksimović, Jelena Đokić, Maja Mandžuka, Bogdan Diklić, Zorka Manojlović, Vojin Ćetković, Ivan Bekjarev, Slobodan Ćustić

Scenario: Aleksandar Generalski, Milan Spasić
Režija: Milan Spasić

SINOPSIS

Glavni junak filma "Zvezde ljubavi" je dvadesetogodišnjak Laza (Saša Joksimović), koji dolazi iz provincije u grad željan da napravi nešto veliko u svom životu. Upoznaje grupu svojih vršnjaka, među kojima je i fudbaler koji se pravi da je šmeker, a u suštini je samo nesiguran mladić koji nikako ne može da pronađe devojku. Njih četvorica sve posmatraju iz vizure voajera, dok ne nalete na pravog profesionalca, ruskog grofa, koga tumači Dragan Nikolić. On postaje učitelj i prenosi svoja šarmerska iskustva generaciji koja dolazi. (tz)


Osmrtnicama ba smrtovnice