TUZLARIJE - KULTURA

20.10.2005.
R E P E R T O A R
Multiplex kino VF komerc Lukavac
20.10.2005-26.10.2005

Kuća voštanih figura 16:30 18:30 20:30

Za sve je kriva svekrva 17:00 19:00 21:00

Igraj kao Bekam 16:00 18:00 20.00

Kuća voštanih figura

Originalni naziv: HOUSE OF WAX
Režija: Jaume Serra
Scenario: Charles Belden, Chad Hayes
Uloge: Elisha Cuthbert, Chad Michael Murray, Brian Van Holt
Premijera: 2005-07-14
Kompanija: Warner Bros.
URL: http://houseofwaxmovie.warnerbros.com/

Sinopsis:
Šta će se deseti grupi prijatelja, koji će se tokom jednog vikenda boriti za svoje živote u rimejku čuvenog horora iz 1953. godine - HOUSE OF WAX.

Put na godišnje školsko prvenstvo u fudbalu pretvoriće se u najgori vikend u životu za Karli (Elisha Cuthbert), Paige (Paris Hilton) i njihove prijatelje koji će odlučiti da prenoće u jednom kampu, noć pre utakmice. Najpre će se suočiti sa misterioznim kamiondžijom, a potom i sa međusobnim neslaganjem između Karlinog momka Wadea (Jared Padalecki) i njenog tvrdoglavog brata Nicka (Chad Michael Murray).

Narednog jutra otkriće da su njihova kola onemogućena za dalji put. Na sopstveni rizik, prihvataju poziv jednog čoveka koji se ponudio da iz preveze do Ambrose, jedinog grada udaljenog nekoliko milja od kampa u kome se nalaze. Tamo zatiču jedinu atrakciju tog malog grada — Trudijevu Kuću voštanih figura, koja je puna veličanstveno napravljenim živopisnim voštanim figurama ljudskih izgleda. Ali uskoro će otkriti i šokantno objašnjenje kako te figure izgledaju toliko uverljivo.

Pošto su otkrili mračnu skrivanu tajnu grada, poremećeni ubica počinje da ih progonja, što je početak njihove krvave borbe za živote. Grupa mladih ljudi, konačno mora da pronađe izlaz iz Ambrosa, — ili će zauvek postati izložbeni primerak u KUĆI VOŠTANIH FIGURA.


Za sve je kriva svekrva



Žanr: romantična komedija
Trajanje: 102 min.
Premisa: Srela je savršenog muškarca. A onda je upoznala njegovu majku.

Glavne uloge:

Dženifer Lopez (Jennifer Lopez), Džejn Fonda (Jane Fonda), Majkl Vartan (Michael Vartan), Vanda Sajks (Wanda Sykes), Adam Skot (Adam Scott)
Scenario: Anja Kocof (Anya Kochoff)
Režija: Robert Luketić (Robert Luketic)

SINOPSIS

Prijatelj ili neprijatelj? Šira rodbina ili produžena večnost? Životni dobrotvor ili životna pretnja? Voljena ili omražena? Posle duge potrage za "gospodinom pravim", Šarlot - Čarli Kantilini (Lopez) konačno pronalazi čoveka svojih snova - Kevina Fildsa (Vartan), ali ubrzo otkriva da je njegova majka Viola (Fonda) žena iz njenih noćnih mora.

Kao sveže otpušteni urednik međunarodnih vesti, Viola se boji da bi uskoro mogla da izgubi i sina, isto tako iznenada kao što je izgubila posao i karijeru. Zato se pretvara u "monstruma" koji će učiniti sve da preplaši verenicu svoga sina - postaće najgora svekrva koju je svet ikada video.

Pomoć u realizaciji takvog plana pruža joj njena dugogodišnja asistentkinja Rubi, ali na njihovo veliko iznenađenje Čarli odlučuje da uzvrati udarac. Varnice sevaju na sve strane dok se dve jake žene bore za dominaciju.



Igraj kao Bekam



produkcija: Velika Britanija
rezija: Gurinder Chadha
scenario: Gurinder Chadha, Paul Mayeda Berges, Guljit Bindra
uloge: Parminder Nagra, Keira Knightley, Jonathan Rhys-Meyers, Anupam Kher
trajanje: 112´ (t.z.)

Osmrtnicama ba smrtovnice