TUZLARIJE - KULTURA

21.02.2018.
Svečano otvoreni 14. Dani Mladih Tuzle 2018.

Tuzlarije


Udruženje "Mladi Tuzle" Tuzla i Pozorište mladih Tuzle, na sceni BKC-a TK, započelo je u ponedjeljak sa obilježavanjem manifestacije 14. Dani Mladih Tuzle, kojom se ove godine slavi 14 godina postojanja i rada Udruženja "Mladi Tuzle" Tuzla i 10 godina postojanja i rada Pozorišta mladih Tuzle. Za svih ovih 14 godina, Mladi Tuzle uspjeli su stvoriti prepoznatljiv model rada i odgoja djece i mladih koji svake godine traje i okuplja stotine djece i mladih. Zato, ove godine obilježavamo 14.Dane Mladih Tuzle pod motom "Čarolija traje...."

Tuzlarije


Program obilježavanja ove godine trajat ce od 19.2.2018. do 8.4.2018.godne i uključit ce 250 djece i mladih koji ce građanima Tuzle, Tuzlanskog kantona i okoline ponuditi aktivnosti za publiku svih uzrasta.

Tuzlarije


Otvaranje manifestacije započeto je izvođenjem predstave "Iskorak" nastale u okviru projekta "Djevojčice i dječaci glasno protiv rodno zasnovanog nasilja" kojeg implementira Udruženje "Vive Žene" Tuzla u partnerstvu sa Pozorištem mladih Tuzle, a finansira Evropska unija. Predstava je rađena u formi plesno-glumačkog spektakla i na sceni okuplja 60 mladih ljudi, koji se umjetnošcu bore protiv svih oblika nasilja. Prije početka predstave dodijeljene su zahvalnice Udruženju "Vive Žene" Tuzla za doprinos u razvoju organizacije i Nini Ratajc za dugogodišnje aktivno članstvo u udruženju koja od svoje pete godine odrasta uz Mlade Tuzle.

MLADI TUZLE - Mjesto sigurnog odrastanja

Osmrtnicama ba smrtovnice