TUZLARIJE - KULTURA

07.03.2018.
Press konferencija u Narodnom pozorištu:
Premijera predstave za djecu ˝Sretni sat˝ najavljena za 9. mart

Tuzlarije


Analizirajući stanje u društvu, djecu koja odrastaju uz "pametne" telefone, koja gledaju razne sadržaje koji nisu za djecu, glumci Narodnog pozorišta odlučili su napraviti predstavu koja nudi djeci nešto novo. Koja je zabavna ali i edukativna.

Predstava "Sretni sat" priča je o jednoj porodici, majci, ocu i trojici sinova koji su karakterno potpuno različiti. Kroz njihove živote, probleme s kojima se susreću, šalje se poruka o pravim vrijednostima koje treba čuvati i cijeniti.


Ono što će djeci biti vrlo zanimljivo je što će imati priliku da glumce vide i na sceni i ekranu, što je nešto novo. Riječ je o netipičnoj predstavi, glumci su snimali scene na terenu, a publika će imati priliku da je pogleda u petak 9. marta 2018. godine u 18 sati.

U povodu premijernog izvođenja predstave za djecu "Sretni sat" u Narodnom pozorištu Tuzla danas je održana press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratila cijela ekipa koja je radila na predstavi.

Tuzlarije


Predstavu je režirao Midhat Kušljugić, koji uz Edisa Žilića, Jasminu Čelebić Tanović, Mirnu Mišković, Sinišu Udovičića i Alisu Brkić i glumi u predstavi.

Muziku je radio Denis Hadžić, scenu i izbor kostima Siniša Udovičić. Riječ je o dobro uigranoj ekipi iza koje je niz uspješnih projekata tako da nema sumnje da će i redstava "Sretni sat" biti dobra i rado gledana.

Vokali u songovima: Renata Bagarić, Denis Hadžić, Mirna Mišković, Edis Žilić, Alisa Brkić, Jasmina Čelebić

Tanović, Midhat Kušljugić i Siniša Udovičić.
Dizajn plakata: Siniša Udovičić

Izvršni producenti su Mirza Čatibušić, direktor Narodnog pozorišta Tuzla i Jasna Kapetanović, direktorica RTV7.

Iza ove predstave stoji velika ekipa, što govori s koliko se ozbiljnosti radilo, a zadovoljstvo djece nakon predstave će pokazati koliko su bili uspješni.

S.M.






Osmrtnicama ba smrtovnice