TUZLARIJE - KULTURA

12.04.2018.
Najava javne promocije Dramskog studija za djecu i mlade 2018. godine

U adaptiranoj dvorani "Kaleidoskop" odmah nakon sinoćnjeg svečanog otvaranja iste od strane Pozorista mladih Tuzle i Centra za kulturu Tuzla, za večeras, 12.4.2018.godine u 17.00h i 19.30h Pozoriste mladih Tuzle realizuje prvi događaj iz kultute od znacaja za razvoj djece i mladih Tuzle i okoline.

Tuzlarije


Riječ je o promociji upisa u Dramski studio za djecu i mlade 2018. za uzraste od 6 do 25 godina koji je ove godine upisalo 160 polaznika.

Javna promocija organizuje se u okviru projekta "Djevojčice i dječaci glasno protiv rodno zasnovanog nasilja" kojeg implementira Udruzenje "Vive Zene" Tuzla u partnerstvu sa Pozorištem mladih Tuzle, a kojeg finansira Evropska unija.

Dramski studio Pozorista mladih Tuzle realizuje se punih 14 godina sa ciljem podizanja kulturne svijesti kod djece i mladih, ali i izgradnji samopouzdanja kod polaznika svih uzrasta, te stjecanja vjestina dragocjenih za zdravo odrastanje bez obzira na profesiju kojom ce se polaznici u budućnosti baviti. Za 14 godina ukupno je edukovano 4500 djece i mladih ljudi. Od večeras ovom broju pridruzuje se 160 novih polaznika.



Mladi Tuzle - Mjesto sigurnog odrastanja

Osmrtnicama ba smrtovnice