TUZLARIJE - KULTURA

02.05.2018.
Najava premijernog izvođenja predstave za djecu ˝Čudovišta iz ormara˝

Tuzlarije


Pozorište mladih Tuzle nakon adaptacije prostora dvorane "Kaleidoskop" ne zaboravlja ni repertoar za najmlađe. Za četvrtak - 3.5.2018.godine sa početkom u 17:00 i 19:00 sati na sceni "Kaleidoskop" organizuje premijerno izvođenje predstave za djecu "Čudovišta iz ormara".

Predstava je nastala kao rezultat rada polaznika mlađe grupe Dramskog studija za djecu i mlade Pozorišta mladih Tuzle. U predstavi igra 14 djece uzrasta od 8 do 11 godina, a rad sa grupom i režiju predstave potpisuju Amila Beširović, Lejla Sinanović i Samira Mujabašić.

Tekst za predstavu nastao je na osnovu animiranog filma "Monsters, inc" i bavi se dilemama i strahovima djece koja vrlo često ostaju sama u stanovima, kućama, sobama. Njihove misli su ponekad njihov najveći prijatelj, a nekad i najveći neprijatelj. Jednog dana, čudovišta iz ormara su zaboravila zatvoriti vrata od ormara, te se jedna djevojčica ušunjala unutra sa ciljem da otkrije nepoznati svijet. Šta će upoznati? Kako će se izboriti sa nepoznatim? Kako će se vratiti kući? Sve su to pitanja i dileme koje djeca svakodnevno imaju, a koji su obrađeni jezikom glume, muzike, songova, kostima, šminke i elementima lutkarskog pozorišta. Predstava će kod djece osvijestiti kako dolazi do stvaranja predrasuda, koliko je važna spremnost upoznavanja prije donošenja zaključaka i stavova, te u konačnosti podstaći djecu na stvaranje prijateljstva.

Tuzlarije


Premijera predstave "Čudovišta iz ormara"
Četvrtak, 3.5.2018.godine na sceni "Kaleidoskop"
17:00h - Premijera I
19:00h - Premijera II
Rezervacije karata: 061 365 800
Dobro nam došli.

Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za troskove adaptacije dvorane "Kaleidoskop".

MLADI TUZLE - Mjesto sigurnog odrastanja

Osmrtnicama ba smrtovnice