TUZLARIJE - KULTURA

12.05.2018.
Koncert kamernog dua 14. maja u Tuzli:
Nastupaju Arina Behlilović i Iman Jahić

U Narodnom pozorištu Tuzla, 14. maja 2018. godine biće održan koncert kamernog dua Arine Behlilović (violina) i Iman Jahić (klavir). U pitanju su učenice Srednje muzičke škole "Čestmir Mirko Dušek“ u Tuzli.



Ideja da se napravi zajednički koncert nastala je nakon postignutog uspjeha na međunarodnom takmičenju "Davorin Jenko“ u Beogradu i na Federalnom takmičenju koje je ove godine održano u Novom Travniku. Duo je poznat pod imenom Cum Grano Salis.

Arina Behlilović
Tuzlarije


Arina Behlilović učenica je prvog razreda u rednjoj školi u klasi prof. Jasmine Šehanović i devetog razreda u Osnovnoj školi "Slavinovići“. Na koncertu će se predstaviti sa solo numerama, što će isto učiniti i Iman Jahić (III razred) u klasi prof. Tatjane Todorović Jurić.

Iman Jahić
Tuzlarije


Na programu će biti izvedena Bacha, Tartinija, Bartoka, Lalo-a, Racmaninova, Prokofjeva i Sarasatea.

- Zahvaljujemo se organizatoru koncerta, JU Srednja muzička škola "Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla, direktorici Zrinki Andrejaš, kao i Narodnom pozorištu Tuzla, Gradu Tuzla, Mesnoj industriji "Menprom“, Turističkoj agenciji "Elketours" Tuzla te firmi "Babylon“d.o.o. Tuzla na podršci u dosadašnjem radu i uspjesima, kazale su učenice te pozvale sve naše sugrađane da dođu na koncert.

Koncert počinje u 19 časova.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice