TUZLARIJE - KULTURA

26.06.2018.
Djeca i mladi Tuzle poslali poruku:
Za svijet bez torture

Širom svijeta se obilježava Međunarodni dan podrške žrtvama torture, utemeljen Konvencijom Ujedinjenih nacija. Konvencija Ujedinjenih nacija protiv torture stupila je na snagu 26. juna 1987. godine, te se od tada taj dan obilježava kao Međunarodni dan podrške žrtvama torture.

Međunarodni dan podrške žrtvama torture obilježava se i u Bosni i Hercegovini, pa tako i u Tuzli gdje su članice Udruženja građana "Vive Žene" iz Tuzle jučer i danas organizirale niz različitih aktivnosti u povodu ovog značajnog dana. Tako je večeras, u prostorijama dvorane "Kaleidoskop" organizirana manifestacija za najmlađe pod nazivom "Svijet bez torture".



Za mališane je priređen zabavni program tokom kojeg su crtali, igrali se sa frizbijem, a DJ Vedo je bio zadužen za muziku. Atmosferu su upotpunili klaunovi Pozorišta mladih Tuzle za animaciju.

Tuzlarije


Tuzlarije


Nakon druženja upriličena je javna prezentacija mlađih članova Pozorišta mladih Tuzle.

Na ovaj način podsjetili smo da se tortura, mučenje i zlostavljanje, događa i danas širom planete zemlje, a djeca i mladi poslali su poruke mira i tolerancije, poruke nade i podrške za sve žrtve rata i torture u svijetu.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice