TUZLARIJE - KULTURA

30.06.2018.
Pozorište mladih Tuzle u partnerstvu sa Centrom za kulturu Tuzla
Sinonim za kulturni progres Tuzle

Pozorište mladih Tuzle je u aprilu 2018. godine u okviru potpisanog partnerskog sporazuma sa Centrom za kulturu Tuzla otvorilo vrata adaptirane dvorane "Kaleidoskop" Tuzla, koju je adaptiralo uz pomoć donacija Vijeća roditelja i nekoliko firmi i organizacija. Tako su nakon 14 godina postojanja i rada, Mladi Tuzle dobili krov nad glavom.

Tuzlarije


Iako još uvijek traju akcije i projekti sakupljanje sredstava i vraćanje dugova za adaptaciju pomenutog prostora, ipak Pozorište mladih Tuzle je od 12.aprila 2018. godine kada je otvorena dvorana, realizovalo 37 kulturnih događaja otvorenih za javnost i građane Tuzle i okoline. Realizovano je 15 premijernih i repriznih izvođenja predstava za sve uzraste, 96 dramskih i baletnih radionica za djecu i mlade Tuzle i okoline, nekoliko partnerskih posjeta zemalja i organizacija u okruženju, više humanitarnih aktivnosti i projekata.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Samo u junu mjesecu 2018. godine realizovano je 10 noći besplatnih javnih prezentacija svih studija koji postoje u okviru Pozorišta mladih Tuzle koji su na sceni okupili 215 djece i mladih uzrasta od 6 do 28 godina. Besplatne javne prezentacije u junu mjesecu posjetilo je 1895 osoba. Na ovaj način, Pozorište mladih Tuzle je samo u periodu od aprila do juna 2018. godine, realizovalo više kulturnih događaja nego tokom cijele 2017.godine.
Tuzlarije


U ime rukovodstva Pozorišta mladih Tuzle, svih lidera, saradnika, Vijeća roditelja i svih članova, želimo se zahvaliti Centru za kulturu i Gradu Tuzla za dodijeljeni prostor dvorane KALEIDOSKOP, a svim građanima Tuzle hvala za ukazano povjerenje što u Pozorištu mladih Tuzle prepoznaju mjesto sigurnog odrastanja.

Na ovaj način, Pozorište mladih Tuzle postaje sinonim za kulturni progres Grada Tuzla.

Mladi Tuzle - Mjesto sigurnog odrastanja

Osmrtnicama ba smrtovnice