TUZLARIJE - KULTURA

03.11.2018.
Popularni humorista u Tuzli:
Dva sata smijeha sa Zoranom Kesićem

Nakon uspješnih nastupa širom Balkana, popularni kritičar i voditelj emisije "24 minuta" prvi put je gostovao u Tuzli. On se sinoć publici u Bosanskom kulturnom centru Tuzla predstavio sa svojom priredbom "Kesić, priče i pesme". Dva sata priče, pjesme i smijeha pratilo je ovu izvedbu.

Tuzlarije


"Kesić, priče i pesme" je humoristička priredba koja kombinuje elemente stendap komedije, pozorišta, improvizacije, kabaretskog programa sa izvođenjem songova i interakcije sa publikom.

Kesić se poigrava sa stereotipima, balansira na granici politički korektnog, ne plašeći se da u satiričnom maniru otvori i najbolnije teme. Tokom priredbe pričao je i pjevao. Otuda i genijalni naziv programa “Priče i pesme”.

Zanimljivo je da Kesić za svaki nastup u drugoj državi pripremi dio materijala namijenjen baš toj državi i gradu u kome nastupa. Tako je bilo i u Tuzli.

Zoran Kesić je rođen 1976. u Beogradu. Novinar, voditelj, TV autor. Radio je na televizijama Studio B, B92, Metropolis, Fox, Prva. Autor je emisija "Bg Direkt", "Viša sila", "Ozbiljne vesti", "Prekid programa", "Dezinformator", "Fajront Republika" i "24 minuta".

Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice