TUZLARIJE - KULTURA

10.11.2018.
Najava:
Predstava za djecu „Jabučanstveni svijet“

Na redovnom repertoaru Pozorišta mladih Tuzle, za nedjelju, 11.11.2018. godine u 15.00h u Dvorani „Kaleidoskop“ zakazano je izvođenje predstave „Jabučanstveni svijet“ u produkciji polaznika mlađe grupe Dramskog studija za djecu i mlade Pozorišta mladih Tuzle.

Tuzlarije


Radnja predstave „Jabučanstveni svijet“ je prikazana kao bajkovita pustolovina četiri jabuke koje su zbog suženih pogleda na svijet i svoje uobraženosti, otputovale daleko od svog staništa da čine dobra djela i shvate suštinu svog jabučjeg postojanja.

Tuzlarije


Tuzlarije


U svojoj putešestviji četiri jabuke, svaka različita od druge, a opet u uobraženosti slične, prolaze kroz nekolicinu bajki. Kroz daće i nedaće Pinokia, Pepeljuge, Ivice i Marice, Štrumpfova te zloću, podlost i sebičnost vuka, lisice, Gargamela, vještice Žuržile i zlih Pepeljuginih sestara djeca govore djeci o plemenitosti, dobroti, naivnosti i velikodušnosti. Djeca uče djecu da mijenjajući sebe dajemo dobar primjer drugima, malim dobrotama mijenjamo svijet i činimo ga boljim. Zbir svih malih dobrota ima šansu pobijediti zlo i ovaj svijet, kojeg smo svi dio, učiniti boljim mjestom za sve nas. Šareni jabučnjak kao mjesto kome se jabuke vraćaju predstavlja simbiozu igre, radosti, mašte, povjerenja, drugarstva i svih drugih vrijednosti kojima treba težiti u moralnom odgoju djece.

Tuzlarije


Pozorište mladih Tuzle u partnerstvu sa Udruženjem „Mladi Tuzle“ Tuzla i Centrom za kulturu Tuzla

Nedjelja, 11.11.2018. godine u 15.00h u Dvorani „Kaleidoskop“

Rezervacije karata po cijeni od 3KM: 061 365 600

Osmrtnicama ba smrtovnice