TUZLARIJE - KULTURA

22.11.2018.
Sedmica italijanske kuhinje:
˝Little Italy˝ ugostio mališane iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja

Ambasada Italije brojnim događajima obilježava “Sedmicu italijanske kuhinje u Bosni i Hercegovini”.



Cilj je međunarodna promocija kulinarske i enogastronomske tradicije kao prepoznatljivih karakteristika italijanskog identiteta i kulture, uz istovremeno jačanje komercijalnog prisustva i distribucije italijanskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Svoj doprinos "Sedmici italijanske kuhinje u BiH“ dao je i restoran "Littly Italy" u centru Tuzle, koji je danas ugostio mališane iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja.

Tuzlarije


- Na poziv Ambasade Italije, izabrani smo u Tuzlanskom kantonu kao jedini restoran autentične italijanske kuhinje koji učestvuje u pomenutom događaju. Time nam je ukazana velika čast, jer smo izabrani od strane osoba koje predstavljaju Italiju u BiH, čime smo dobili pravu nagradu za naš trud i potvrdu kvaliteta, kaže Emina Gospavić, vlasnica restorana za Tuzlarije.

Razmišljajući na koji način da opravdaju ukazano povjerenje, iz restorana "Little Italy" su odlučili da danas ugoste djecu iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla.

- Željeli smo da upravo s njima provedemo nekoliko sati u našoj igraonici, a također smo ih počastili italijanskom pizzom. Posebnu zahvalnost dugujemo Pozorištu mladih Tuzle, koje je također podržalo ovu inicijativu i koje je organizovalo niz edukativnih i zabavnih radionica kako bi još vise uljepšali ovaj dan za djecu. Njima je svaki znak pažnje dobro došao, istakla je Gospavić za Tuzlarije dodajući da će se "Little Italy" uvijek odazvati ovakvim akcijama jer jedan dječiji osmijeh vrijedi više od bilo kojeg priznanja.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.


Osmrtnicama ba smrtovnice