TUZLARIJE - KULTURA

11.12.2018.
Predstavnici Univerziteta u Tuzli učestvovali na konferenciji iz oblasti građanskog obrazovanja

U Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, početkom decembra, u organizaciji Obrazovnog centra za demokratiju i ljudska prava, a u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, održana je prva zajednička univerzitetska konferencija posvećenu temama iz oblasti građanskog obrazovanja.

Tuzlarije


Konferenciju je svečano otvorio Nicholas Hersh, media ataše Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, a prisutnima se, između ostalih, obratila i rektorica Univerziteta u Tuzli prof. dr. sc. Nermina Hadzigrahić. U radu konferencije su učestvovali nastavnici i studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Fakulteta političkih nauka i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Filozofskog fakulteta Pale Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Nastavničkog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Studenti su nakon stručnog panela posjetili Umjetničku galeriju Bosne i Hercegovine i Narodno pozorište u Sarajevu, gdje su prisustvovali prvom činu generalne probe Rossinijeve opere Il barbiere di Sivigli, koju je na scenu sarajevskog pozorišta postavila talijanska grupa umjetnika Zero Positivo.

Prvi stručni panel kojem je prisustvovalo oko 120 studenta, uključujući i studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, između ostalih, vodio je i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzlu prof. dr. sc. Izudin Hasanović. Pored prof. Hasanovića na predmetnoj konferenciji Pravni fakultet i Univerzitet u Tuzli predstavljala je i prof. dr. sc. Dženeta Omerdić - navedeno je u informaciji Univerziteta i Tuzli.

Priredio(la): UNTZ                


Osmrtnicama ba smrtovnice