TUZLARIJE - KULTURA

18.12.2018.
Najava:
Prva repriza predstave ˝Alisa u zemlji slova˝

Prva repriza predstave „ALISA U ZEMLJI SLOVA“ nastale u okviru projekta „Dis lekcija“ kojeg implementira Pozorište mladih Tuzle, a finansira Grad Tuzla, na programu je danas, 18.12.2018. godine u 19:30 na sceni Dvorane "Kaleidoskop" Tuzla.

Tuzlarije


Predstava se bavi disleksijom kod djece i mladih i nastala je kao koprodukcija Pozorišta mladih Tuzle i Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu odnosno kao master rad Amile Beširović, studentice primijenjenog pozorišta na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Dramski tekst zasnovan je na romanu „Riba na drvetu“ autorice Linde Malali Hant. U predstavi igra 16 mladih ljudi, ekipu organizacije projekta čini 20 osoba, a pedagoški rad i režiju predstave potpisuje Amila Beširović. Mentor u radu je Hristina Muratidu, docent na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Ovom predstavom uspostavljena je saradnja između Pozorišta mladih Tuzle i Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, te je u ponedjeljak u Tuzli potpisan Ugovor o umjetničkoj saradnji između ove dvije ustanove na period od četiri godine.


Osmrtnicama ba smrtovnice