TUZLARIJE - KULTURA

03.03.2019.
15.Dani Mladih Tuzle
Najava projekcije filma ˝Armin˝
U sklopu manifestacije „15.Dani Mladih Tuzle“ pod motom „Ono što volimo, ono što pamtimo“ kojom se obilježava 15 godina postojanja i rada Mladih Tuzle, u nedjelju, 3.3.2019. godine, u 19.30 sati na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) realizuje se projekcija filma „Armin“

Tuzlarije


Uz projekciju filma na 35mm filmskoj traci kao jedinstvenom načinu prikazivanja, organizovano je druženje i razgovor sa glavnim glumcem Arminom Omerovićem.

Film „Armin“ je bosansko-hercegovačka drama u režiji Ognjena Sviličića i nagrađivan je sa desetak relevantnih nagrada: za najbolji scenarij, za najbolju mušku ulogu, najboljeg režisera. Priča prati oca i sina na putu za audiciju za film njemačkog reditelja.

Projekcija filma je dio projekta "TUZLASCOPE" pokrenutog tokom 2018. godine u saradnji sa JU Kinotekom Bosne i Hercegovine u Sarajevu, a kojeg finansira Fondacija tuzlanske zajednice uz podršku Centra za kulturu Tuzla. Plan projekta čine redovne projekcije filmova na 35mm filmskoj traci, snimanje kratkih filmova, realizacije filmskih radionica te izložbe filmskih plakata.
Karte za projekciju filma, po cijeni od 3 KM, možete rezervisati na broj telefona 061/365-800.
Danas će biti potpisan i Sporazum o saradnji između Pozorišta mladih Tuzle i Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo čime se poboljšava umjetnička saradnja i razmjena projekata između Tuzle i Sarajeva.
Sljedeći sadržaj manifestacije zakazan je za petak, 8. marta 2019. godine, u 19.30 sati. Riječ je o izvođenju predstave „PAT“ u sklopu projekta „Djevojčice i dječaci zajedno protiv rodno zasnovanog nasilja“ kojeg implementira Udruženje „Vive žene“ Tuzla, a finansira Evropska Unija.


Osmrtnicama ba smrtovnice