TUZLARIJE - KULTURA

05.03.2019.
Narodno pozorište Tuzla:
Nakon premijernog izvođenja predstave ˝Šta je sobar vidio˝ publika zadovoljna i nasmijana
Foto/Video


Predstavu "Šta je sobar vidio" režirao je Midhat Kušljugić na način da je iz orginalnog teksta, koji je napisao Joe Orton, izvukao ono što će publiku relaksirati i zabaviti. Uspio je u tome. U toku predstave "Šta je sobar vidio", premijerno izvedene u Narodnom pozorištu Tuzla, često se čuo smijeh publike.


Tuzlarije


Radnja se dešava u psihijatrijskoj ordinaciji. Posao sekretarice traži Geraldine Barclay (Alisa Brkić). Tu je prisutan i bolesnik koji je umislio da je Beethoven (Denis Hadžić). Dr. Prentice (Edis Žilić) traži od nje da se skine da je pregleda. Iako joj je neobično da se skida u psihijatrijskoj ordinaciji a došla je da tražio posao, završava gola iza paravana. Tada ulazi doktorova supruga (Ivana Perkunić Mešalić), a ubrzo i dr. Rance (Elvis Jahić) kada počinje prava zbrka. Na sceni se pojavljuju i Nick Beckett (Dražen Pavlović) i narednik Match (Siniša Udovičić) te nastaje prava ludnica u kojoj se do kraja predstave ne zna ko je zaista lud. Iako komedija, u predstavi je niz ozbiljnih aktuelnih tema, lažnog morala, laži, licemjerstva i ostalih pošasti društva.

Tuzlarije


Glumci su odlično odradili svoje zadatke, u pitanju je dimanimčna, vesela predstava, koju oni, koji je nisu pogledali večeras, mogu vidjeti 6. i 7. marta kada je prva i druga repriza.

Tuzlarije



Tuzlarije


Tuzlarije




Scenografija: Sinša Udovičić
Kostimograf: Vesna Teodosić
Kompozitor: Denis Hadžić
Inspicijent: Dragan Krstić
Sufler: Renata Omić

S.M.

Osmrtnicama ba smrtovnice