TUZLARIJE - KULTURA

16.03.2019.
15. Dani Mladih Tuzle
Najava koncerta Agote Vitkai Kučera

U sklopu manifestacije „15. Dani Mladih Tuzle“ pod motom „Ono što volimo, ono što pamtimo“ kojom se obilježava 15 godina postojanja i rada Mladih Tuzle, u subotu 16.3. 2019. godine u 19.30 sati na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) održat će se koncert Agote Vitkai Kučera.

Tuzlarije


Doktor nauka i umjetnosti, Agota Vitkai Kučera je redovni profesor Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu. Sa velikim uspjehom je nastupala širom bivše Jugoslavije i inostranstvu - Francuska, Švicarska, Mađarska, Grčka, Rumunija, Njemačka, Moldavija, Italija.


Subotnji koncert je solističkog tipa uz pratnju klavirskog saradnika Davida Klema; a sa programom izvedbi domaćih autora (I. Bajić, P. Konjević, M. Prebenda, J. Hatze, S. Raičić), arija iz operata, italijanskih kancona i songova iz mjuzikla.


Karte za koncert možete rezervisati na broj telefona 061/365-800.

Sljedeći događaj unutar programa manifestacije je u nedjelju, 17.3.2019; a to je projekcija filma „Ruža“ u produkciji Udruženja „Mladi Tuzle“ u saradnji sa Pozorištem mladih Tuzle sa početkom u 19:30 sati na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop).

Osmrtnicama ba smrtovnice