TUZLARIJE - KULTURA

23.03.2019.
„15.Dani Mladih Tuzle“
Najava koncerta Ene Ovčine sa gostima
U sklopu manifestacije „15.Dani Mladih Tuzle“ pod motom „Ono što volimo, ono što pamtimo“ kojom se obilježava 15 godina postojanja i rada Mladih Tuzle, u subotu 23.3. 2019. godine u 19.30 sati na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) održat će se koncert Ene Ovčine sa gostima.

Tuzlarije


Ena Ovčina je pijanist i muzički pedagog, magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Vrlo je aktivna u promociji klasične muzike u Bosni i Hercegovini i regiji kroz izvođenje koncertata kao solistica i članica raznih kamernih ansambala.

Gosti na koncertu su učenici Osnovne muzičke škole, ali i članovi Pozorišta mladih Tuzle: Benjamin Goletić, Dijana Gegić, Đina Perkić i Nina Ratajc.

Realizaciji koncerta je doprinijeli su Osnovna muzička škola, Srednja muzička škola "Čestmir Mirko Dušek" Tuzla, prof.Slađana Dedić, prof.Alma Hodžić Pašić, prof. Nataša Kakeš i prof.Senija Berberović.

Karte za koncert možete rezervisati na broj telefona 061/365-800.

Sljedeći događaj unutar programa manifestacije je u nedjelju, 24.3.2019; a to je premijera filma „Od gnijezda do zvijezda“ u produkciji Udruženja „Mladi Tuzle“ u saradnji sa Pozorištem mladih Tuzle sa početkom u 19:30 sati na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop).

Film „Od gnijezda do zvijezda“ je dio projekta TUZLASCOPE 2018 kojeg finansira Fondacija tuzlanske zajednice u sklopu kampanje ‘Budi junak/junakinja svoje zajednice 2018’, uz podršku Centra za kulturu Tuzla.


Osmrtnicama ba smrtovnice