TUZLARIJE - KULTURA

13.04.2019.
Nešto drugačiji zvuk na Festivalu savremene žene u Tuzli:
Pogledajte video spot za pjesmu „Broken“ Tuzlanke Sonje Schmitz

U Narodnom pozorištu Tuzla, u subotu 13. aprila sa početkom u 19:15 sati u sklopu ceremonije dodjele priznanja za Super ženu 2018. održat će se promocija video spota za pjesmu "Broken“ Sonje Schmitz, uspješne Tuzlanke sa adresom u Njemačkoj.



Sonja Schmitz je žena koja pomjera granice i kroz svoje tekstove i spotove govori o aktuelnim društvenim problemima. Pažnju njemačke javnosti skrenula je kada je objavila parodiju „The Workers Song - Medifuck“. Riječ je o pjesmi koja kritikuje način na koji se savremeni menadžeri ophode prema radnicima – uposlenicima, a posebno prema uopštenim stereotipima i sexualiziranju žena na radnim mjestima.

Tuzlarije


Festival savremene žene od 11. do 14. aprila okupit će najuspješnije žene regije i svijeta iz različitih sfera djelovanja i podržati sve uspješne priče kako iz naše zemlje tako i šire, stoga ne treba da čudi zašto se Sonja odlučila da svoj novi spot i pjesmu predstavi upravo na ovom događaju.

Prateći svjetske trendove Sonja je ljubitelje modernog zvuka počastila pjesmom "Broken“ koju sad prati i video spot sa filmskom pričom o ljubavi i prevari. Pjesma Broken je nastala u saradnji sa Damirom Bečićem i Almirom Ajanovićem sa kojima Sonja od 2018-te godine sarađuje kao autor. Video za pjesmu „Broken“ je radila produkcijska kuća Tempo Digital zahvaljujući kojoj se pjesma "Broken" nalazi u svim digitalnim trgovinama širom svijeta.

Generalni sponzor videa je Bingo d.o.o. Tuzla, a snimanje se održavalo u prostorijama fabrike Dita d.o.o. Tuzla, te tuzlanskog Park Puba.

Više o Sonji Schmitz i njenoj muzici pogledajte na web-stranici: www.sonjaschmitz.com

Raduje nas Sonjino pojavljivanje na bosanskohercegovačkom tržištu i vjerujemo da će sa novim ritmom da osvoji srca publike.

Osmrtnicama ba smrtovnice