TUZLARIJE - KULTURA

14.04.2019.
Žene su odlučile:
Ermina Iljazović dobitnica priznanja “Super žena 2018.”

Najuspješnijim Bosankama i Hercegovkama sinoć su u Narodnom pozorištu Tuzla dodijeljena priznanja za uspjehe i postignuća u protekloj 2018. godini.

Tuzlarije


Četvrti po redu Izbor za Super ženu okupio je preko 400 žena, ali i muškaraca koji su došli na ceremoniju koja slavi ženski uspjeh i snagu, da podrže dame.

Medijski žiri, zajedno s organizatorima Radio Kameleon i portal Ženski.ba na sinošnjoj ceremoniji uručili su priznanja proslavljenim sportistkinjama, naučnicama, doktoricama, profesoricama, umjetnicama…


Plaketu SUPER ŽENA 2018 dobile su: Ermina Iljazović, šefica patologije UKC Tuzla, Vahida Djedović, psihoterapeutkinja i književnica, te Dragica Tešić, arhitektica, direktorica urbanizma i prostornog uređenja TK.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije
Tuzlarije

U društvu najuspješnijih našla se i Amra Šakušić, specijalizantica iz oblasti intenzivne medicine i anesteziologije, dobitnica prestižne nagrade Medis Award. Tuzlanke koje žive i rade u inostranstvu, a postižu nevjerovatne uspjehe u svojim branšama Alma Kulenović, Irema Sivčević, Sonja Shmitz, Matea Brandalik i Marica Gajić također su dobitnice priznanja.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Organizatori su prepoznali i nagradili i nesebičan rad i zalaganje Fahrudine Dine Kabil, Mirjane Remetić, Zehrine Karić, Vesne Jovanović, Amile Zonić, Jasne Alić, Jasmine Numanović Stjepanović i Emine Vejzović u poljima svog interesovanja.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije



Meliha Fakić, Sanja Stanišić, Alma Dizdarević, Jasna Kapetanović, Ajla Huremović, Nadina Mahmutbegović, Marizela Šabanović, Tanja Jurić Georgiev, Dragana Gagro Berberović i Ana Tomić su članice sjajnog tima uspješnih žena čiji trud je dobio priznanje za rezultate postignute u 2018. godini.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Posebno priznanje „Žena ženi“, koje zapravo dodjeljuju sve dobitnice priznanja SUPER ŽENA, onoj koju smatraju najuspješnijom među njima, ove godine dobila je Ermina Iljazović.
Tuzlarije

Izbor je organizovan u sklopu Drugog međunarodnog Festivala savremene žene 2019.

Osmrtnicama ba smrtovnice