TUZLARIJE - KULTURA

13.05.2019.
Procvjetao ˝Majski cvijet˝:
Džejna Hadžić pobjednica festivala dječije pjesme 2019.

Tuzlarije
Uručenje nagrade


Međunarodni festival dječije pjesme "Majski cvijet" Tuzla 2019 održan je u subotu u Narodnom pozorištu Tuzla. Publika je u ispunjenoj dvorani Narodnog pozorišta bila u prilici da posluša 12 novih, veselih, zanimljivih, tematski i muzički raznolikih kompozicija.

Tuzlarije
Dječiji hor Slavuj


Mališani su pjevali uživo uz pratnju Gradskog dječijeg hora "Slavuj". Osim djece iz BiH, učesnici su bili iz R Hrvatske, R Srbije i R Sjeverna Makedonija.

Tuzlarije
Pobjednica Džejna Hadžić


Pobjednica ovogodišnjeg festival je Tuzlanka Džejna Hadžić sa kompozicijom "Simpatija". Drugo mjesto zauzeo je Kenan Softić sa pjesmom "Šmeker", a treća nagrada otišla je u ruke djevojčica Lote Marszalek i Marije Pečur, duetu koji se predstavio pjesmom "Sretan pas".

Tuzlarije
Kenan


Tuzlarije
Lota i Marija


"Kao organizatori, presretni smo što šira javnost prepoznaje značaj ove manifestacije i pruža nam pomoć i podršku da istrajemo u svojim nastojanjima. Trudimo se da pričinimo veliku radost svima kojima je sve ovo namijenjeno, a isto tako nadamo se da će festival živjeti i rasti zajedno s našim mališanima", kazala je Renata Bagarić, dirigentica hora "Slavuj" zahvalivši se pokrovitelju festivala Gradu Tuzla i ostalim sponzorima, te svim prijateljima koji su prepoznali važnost ovog projekta i pomogli realizaciju festivala.

Tuzlarije
Slavuj


Tuzlarije
Voditelji


Stručni žiri dodijelio je i nagrade autorima: za najbolji tekst nagrađena je Maja Rogić za pjesmu "Trening"; za najbolju muziku Ekremu Hadžiću Sosi za pjesmu "Simpatija" i za najbolji aranžman Igoru Vukojeviću za pjesmu "Miriše mi maj".

Tuzlarije
Matea Popović


Tuzlarije
Ana Baškarad


U revijalnom dijelu nastupili su domaćini gradski dječiji hor "Slavuj", te gosti Ana Baškarad i Matea Popović predstavljajući svoj novotravnički festival "Dok teče Lašva" i prošlogodišnja pobjednica festivala Ana Marija Vasiljević.

Fotografija: Samir Zahirović i Edmond Ibrahimi

Osmrtnicama ba smrtovnice