TUZLARIJE - KULTURA

17.11.2005.
“Dani Matice Hrvatske – Tuzla 2005”
Promoviran časopis ˝Gradovrh˝
U sklopu manifestacije “Dani Matice Hrvatske – Tuzla 2005”, sinoć je u Međunarodnoj Galeriji portreta u Tuzli održana promocija časopisa “Gradovrh”.

Jedan od promotora, na sinoć održanoj promociji Amira Turbić – Hadžagić, upoznala je posjetitelje sa sadržajem drugog broja časopisa “Gradovrh” koji izlazi u nakladi Matice Hrvatske Tuzla.

Po njezinim riječima, ustrojstvo impresivnog časopisa “Gradovrh”, prilagođeno je raznovrsnosti obuhvaćenih sadržaja u kojima su mnoga značajna imena s prostora bivše Jugoslavije iz oblasti književnosti i jezikoslovnih disciplina dali odgovore na neka od otvorenih pitanja. «Osim za ljude koji se profesionalno bave jezicima kojima govore narodi na ovim prostorima časopis “Gradovrh” ima i jednu društvenu dimenziju» kazao je prof Ahmet Kasumović, istaknuvši da ovaj časopis doživljava kao most kako među ljudima tako i sa prošlošću iz koje se dosta toga može naučiti.

Na sinoć održanoj promociji osim o časopisu, fra Petar Matanović govorio je i o povijesti “Gradovrha”, srednjovjekovnog utočišta bosanskih franjevaca iz kojega su potekli iz povijesti BiH mnoge znamenite osobe.

Dani Matice Hrvatske počeli su 6. studenoga, kada se u Tuzli predstavila Matica Hrvatska iz Sarajeva, a bit će završeni u subotu 26. studenoga,
koncertom Interreligijskog zbora “PONTANIMA” pod ravnanjem Josipa Katavića.

Koncert će biti održan u Narodnom pozorištu Tuzla s početkom u 18.30
sati.(mc)

Osmrtnicama ba smrtovnice