TUZLARIJE - KULTURA

07.08.2019.
Tuzla se oprostila od legendarnog fudbalera Fahrudina Avdičevića

Tuzla se uz članove porodice, prijatelje, bivše saigrače i saradnike, te brojne njegove poznanike i sugrađane danas komemoracijom u Narodnom pozorištu Tuzla oprostila od legendarnog kapitena Crveno-Crnih Fahrudina Avdičevića.

Tuzlarije


Legendarni fudbaler Slobode iznenada je preminuo u ponedeljak u 76. godini života.

Bio je jedan od najboljih fudbalera FK Sloboda koji ove godine proslavlja 100 godina postojanja. Dugogodišnji kapiten u historiji kluba sa Tušnja ostat će upamćen kao fudbaler sa najvećim brojem nastupa (825).

Na komemoraciji su njegovom liku i djelu govorili Nihad Mujezinović bivši fudbaler Slobode, Bahrija Tanović nekadašnji predsjednik skupštine RSD Sloboda, Jasmin Imamović gradonačelnik Tuzle i Rizah Mešković saigrač Fahrudina Avdičevića.

U Slobodi je bio igrač, kapiten, trener, direktor i djelatnik u sektoru marketinga. Rođen je u Bijeljini 1943. godine, a, osim za Slobodi, igrao je samo još za bijeljinski Radnik. Ostao je upamćen kao kapiten koji je 13. jula 1969. godine u Titogradu (današnjoj Podgorici) postigao gol za 3:0 i pobjedu Slobode nad Budućnošću koja je značila plasman u Prvu ligu SFRJ, te kao kapiten koji je 1971. odveo Slobodu do Kupa prvoligaša SFRJ, jedinog trofeja koji je Sloboda osvojila.

Tuzlarije


Fahrudin Avdičević je sahranjen na tuzlanskom mezarju Goli brijeg, a dženaza je klanjana danas poslije podne-namaza.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice