TUZLARIJE - KULTURA

21.11.2019.
Međunarodni dan prava djeteta:
Održana manifestacija ˝Djeca su ukras svijeta˝

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana prava djeteta, Gradski dječiji hor "Slavuj" i Pozorište mladih Tuzle, uz podršku Centra za kulturu i Grada Tuzle, večeras su u dvorani "Kaleidoskop" održali manifestaciju "Djeca su ukras svijeta".



Dirigentica Gradskog dječijeg hora "Slavuj" Renata Bagarić, inače idejni tvorac manifestacije, kazala je da je cilj ovog programa pružiti priliku mladima da pokažu svoj talent, kao i da se djeca druže, povezuju i surađuju, te podsjetiti cjelokupnu javnost na značaj poštivanja dječijih prava.

- Nosilac projekta je Gradski dječiji hor "Slavuj" koji u Tuzli djeluje već četiri godine. Na manifestaciju smo pozvali djecu školskog uzrasta i svi skupa smo se lijepo zabavili, dodala je Bagarić za Tuzlarije.

Tuzlarije


Učešće u programu ove manifestacije uzeli su Gradski dječiji hor "Slavuj”, Osnovna muzička škola Tuzla, te osnovne škole "Miladije", "Brčanska Malta", "Slavinovići", "Solina", "Tušanj”, "Lipnica", "Centar", "Gornja Tuzla”, "Sv. Franjo", Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, Pozorište mladih Tuzla, KSD "Super mažoretkinje", Plesni klub "Flamenco" i KRSG "Sloboda".

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice