TUZLARIJE - KULTURA

14.12.2019.
Odigrana predstava ˝Putovanje˝:
Remira Osmanović obilježila 25 godina umjetničkog rada

Predstavom "Putovanje", premijerno odigranom večeras u Narodnom pozorištu Tuzla, glumica Remira Osmanović obilježila je 25 godina umjetničkog rada.

Tuzlarije


Tuzlarije




Putovanje govori o tri osobe, jednoj ženi i dva muškarca koji se susreću na autobuskoj stanici. Počinju razgovarati otkrivajući jedno o drugom razne pojedinosti iz života, pa i da se od ranije poznaju. Čekajući autobuse za Minhen, Beograd i Zagreb govore šta ih je sve snašlo u životu. Iako glumci imaju povremeno komične replike, ovo je tužna priča o usamljenosti, otuđenosti i životnoj praznini koja se javlja iz raznih razloga. Jedna udovica kojoj je sin sa porodicom u inostranstvu, jedan ostavljeni čovjek i jedan koji nije imao sreće u životu, na kraju odlaze zajedno na kolače.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Na kraju predstave, publika je glumce nagradila burnim aplauzom. Direktor Narodnog pozorišta Tuzla Mirza Ćatibušić, poklonio je Remiri umjetničku sliku, a mnogi su se popeli na pozornicu da joj čestitaju i uruče cvijeće.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tekst: Vahid Klipić
Režija: Midhat Kušljugić
Igraju: Remira Osmanović, Milenko Iliktarević i Midhat Kušljugić
Dramaturg: Kemal Bašić
Izbor muzike: Denis Hadžić

Remira Osmanović rođena je u Živinicama 1962. godine. Akademiju dramskih umjetnosti u Tuzli završava 2004. godine u klasi profesora Miralema Zupčevića.
U ansamblu Narodnog pozorišta Tuzla stalno angažovana od 1994. godine.
Do sada je u Narodnom pozorištu Tuzla odigrala veliki broj predstava.

S.M.

Osmrtnicama ba smrtovnice