TUZLARIJE - KULTURA

01.03.2020.
Medžlis IZ Tuzla prigodno obilježio Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Prigodnim programom u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla u subotu 29. februara na Trgu slobode obilježen je Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Tuzlarije


Defile polaznika tuzlanskih mekteba, njihovih muallima, roditelja i građana Tuzle na čelu sa glavnim tuzlanskim imamom hafiz Ahmed-ef. Huskanovićem krenuo je sa Trga slobode prema spomen obilježju Kapija, gdje su se svi učesnici Fatihom sjetili ubijene mladosti Tuzle i svih šehida naše domovine.

Program je nastavljen na platou Trga slobode, gdje su prigodne saržaje izveli učenici Osnovne škole "Brčanska Malta" i članice hora Asocijacija žena i Mreže mladih Medžlisa Tuzla "El-Isra".

Čestitku u ime organizatora uputio je glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, koji je istakao značaj 1. marta u historiji Bosne i Hercegovine, ali i izrazio radost što se u našem gradu Dan nezavisnosti obilježava na svečan način.

Programu su prisustvovali i predsjednik Medžlisa Tuzla prof. dr. Amir Karić, imami, roditelji, polaznici mekteba, kao i građani Tuzle.

Vrijedi naglasiti da je program na Trgu slobode samo jedna od aktivnosti kojom je Medžlis Tuzla obilježio Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Nekoliko dana, povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u srijedu 26. februara u Narodnom pozorištu u Tuzli održana je Akademija u organizaciji Medžlis Islamske zajednice Tuzla, Behram-begove medrese, Instituta za društvena i religijska istraživanja, Biblioteke "Behram-beg" i Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" TK.

U tuzlanskim mektebima organizirane su radionice sa temom Dan nezavisnosti naše domovine, historijski časovi, ali i niz drugih aktivnosti na pomenutu temu - saopšteno je.

Osmrtnicama ba smrtovnice