TUZLARIJE - KULTURA

11.12.2020.
Narodno pozorište Tuzla:
Najava komedije “Putovanje”

Komedija “Putovanje”, koja je obilježila 25. godina umjetičkog rada glumice Remire Osmanović, ovog decembra slavi godinu dana od premijernog izvođenja. Izvest će se u petak 11. decembra u 19, 30 u Narodnom pozorištu Tuzla.


Tuzlarije


Duhoviti, ali i emotivni tekst Vahida Klopića priča o neobično slučajnom susretu tri osobe na autobuskoj stanici, od kojih svaka ima poseban razlog za čekanje. Predstava je bila dio ovogodišnjeg 17. Festivala komedije u Mostaru, gdje je glumica Remira Osmanović dobila nagradu “Mala liska” za najbolju glumicu.

Pored Remire Osmanović, u predstavi igraju Milenko Iliktarević i Midhat Kušljugić, koji potpisuje i režiju. Sa predstavom “Putovanje” tuzlansko pozorište, 18. decembra, predstavit će se publici u Istočnom Novom Sarajevu na 25. Međunarodnom festivalu malih scena i monodrama 2020.

Iako sala NP Tuzla broji 290 mjesta, zbog epidemioloških mjera za prevenciju širenja Koronavirusa, broj mjesta je ograničen na 70 posjetilaca. Svi posjetioci su obavezni držati distancu, nositi masku tokom predstave, te izvršiti dezinfekciju ruku prilikom ulaska.

Preporuka NP Tuzla su rane rezervacije ulaznica putem maila [email protected] ili pozivom na telefone pozorišta: 035/251-645 i 251-646. Prodaja ulaznica vršit će se na blagajni pozorišta sat prije, a ulazak publike u salu 15 minuta prije početka predstave. Iako su mjesta u sali udaljena preporučenom distancom od dva metra, za članove porodica mogu se organizovati i posebna mjesta, odnosno sjedišta jedno do drugog.

Osmrtnicama ba smrtovnice