TUZLARIJE - KULTURA

15.07.2021.
Održana sjednica Gradskog vijeća Tuzla:
Usvojena odluka o zatvaranju kolektivnog centra u naselju Mihatovići

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla, vijećnici su usvojili Odluku o zatvaranju kolektivnog centra u naselju Mihatovići. Upućene su i pohvale Gradskoj upravi, posebno Službi za boračko-invalidsku zaštitu, stambene poslove i integraciju raseljenih lica, za uspješnu realizaciju državnog projekta "Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnog smještaja kroz omogućavanje javnih stambenih rješenja".

Tuzlarije


Šefica Službe Admira Tupković odgovorila je na sva pitanja koja su zanimala vijećnike, te je istaknuto da neće biti nasilnih deložacija. O realizaciji projekta i zatvaranju kolektivnog centra u naselju Mihatovići, Admira Tupković je rekla:



Jednim od usvojenih zaključaka Gradsko vijeće Tuzla traži od JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla da pod hitno nešto poduzmu kako bi preostali stanari u Mihatovićima imali vodu, odnosno da se, ukoliko ne postoje tehničke mogućnosti priključenja na vodovodnu mreži, obezbijedi kontinuirano dovođenje cisterni sa pitkom vodom do njihovog stambenog rješenja.

O tome je govorio Admir Ćavalić (Stranka za BiH):



Usvojen je i Izvještaj Komisije za izbor i imenovanja o provedenoj proceduri za imenovanje dva člana Gradske izborne komisije Tuzla, kao i rješenje o njihovom imenovanju. Omer Berbić (NS) imao je određene primjedbe i sugestije kada je izbor novih članova u pitanju:



U drugom dijelu sjednice vijećnici su usvojili izvještaje o radu i poslovanju Tržnice - pijace d.o.o. Tuzla, JKP Komunalac d.o.o. Tuzla i JKP Pannonica d.o.o. Tuzla za 2019. i 2020. godinu. Predsjedavajuća Vijeća Nataša Perić (SDP) spomenula je probleme s kojima su se mnogi susretali tokom 2019. godine.

Tuzlarije


Tuzlarije


O ovim izvještajima se dugo raspravljalo, izneseni su brojni stavovi kao i negativne i pozitivne kritike i pohvale. Iz diskusija je proistekao veliki broj pitanja, te je zaključeno da se obavezuju direktori tih preduzeća da do 31.8.2021. godine na njih pismeno odgovore. Isto se odnosi i na pitanja upućena Javnim ustanovama Dom penzionera Tuzla, Gradski stadion "Tušanj" Tuzla i Narodno pozorište Tuzla, čije izvještaje o radu je danas, također, usvojilo Gradsko vijeće Tuzla.

O današnjoj sjednici više u izjavi Nataše Perić, predsjedavajuće Gradskog vijeća Tuzla.



S.Mešić


Osmrtnicama ba smrtovnice