TUZLARIJE - KULTURA

09.10.2021.
U Kući i ateljeu Ismet Mujezinović Tuzla:
Predstavljen magazin za knjige BestBook

Platežna moć diktira puno toga, posebno u izdavaštvu ali dobra pisana riječ je dobra i na lošem papiru, a loša ostaje loša i na najboljem.

Tuzlarije


Magazin za knjige koji otkriva najbolje i najzanimljivije naslove knjiga, BestBook, na šezdesetak stranica, svakog mjeseca, donosi pregršt sjajnih tekstova. O najboljim knjigama razgovaraju autori, urednici, prevoditelji, književni kritičari, novinari i brojni saradnici.

Jean Hanff, Korelitz, Miljenko Jergović, Mahir Guven, Renato Beratić, Josip Mlakić, Mariana Enriquez, samo su neka od imena koja se pojavljuju u jednom broju. U pitanju je vrlo kvaliteten magazin za sve koji pišu, vole čitati, kao i one koji su iz raznih razloga zainteresovani za najnovija izdanja književnih djela.

U okviru programa 20. Književnih susreta Cum grano salis, sinoć je u Kući i ateljeu Ismet Mujezinović, predstavljen književni magazin BestBook.

Emir Imamović Pirke razgovarao je sa urednikom magazina Igorom Vikićem i saradnicom Jagnom Pogačnik.

Prema riječima Vikića i Pogačnik, magazin je otvorne za sve, nema geografske, a posebno ne nacionalne ograde. O onome što vrijedi pročitati se piše bez obzira da li pisac dolazi iz BiH, Srbije, Kosova, nebitno, kako se već u regionu, nažalost, vrši selekcija u mnogim oblastima.

Igor Vikić inače je urednik kulture u tjedniku Express u Zagrebu. Piše o književnosti, pozorištu i filmu. Autor je kritika, reportaža i feljtona.

Jagna Pogačnik književna kritičarka i prevoditeljica, čest je gost Književnih susreta. Ove godine radila je kao selektor najboljih izdanja iz Hrvatske. Čak su tri knjige u užem izboru, a o Književnim susretima je između ostalog rekla:



Na FB BestBook stranici možete pratiti zanimljive objave.

S. Mešić


Osmrtnicama ba smrtovnice