TUZLARIJE - KULTURA

13.10.2021.
Premijerom “Južni Vetar 2 – Ubrzanje” Miloša Avramovića, otvara se 10. Tuzla Film Festival
Dolazak Lordana Zafranovića potvrđuje kvalitet Tuzla Film Festivala


Mnogi su bili skeptični kada su čuli za osnivanje Tuzla Film Festivala. Od tada je prošlo punih devet godina, devet uspješnih festivala, a za dva dana bh. premijerom "Južni Vetar 2 – Ubrzanje" Miloša Avramovića, otvara se jubilarni 10. Tuzla Film Festival.

Tuzlarije
Vukadinović, Balta


Tim povodom u Narodnom pozorištu Tuzla, danas je održana press konferenija na kojoj su govorili direktor TFF-a Boris Balta i selektor filmova Srđan Vukadinović.

Tuzlarije
Boris Balta


Dolazak Lordana Zafranovića, potvrđuje kvalitet TFF-a, pored njega tu su i brojna značajna imena iz svijeta filma, bilo kao voditelji radionica ili kao potpisnici režije filmova koji će se prikazivati. Andrea Sertić, Igor Stoimenov, Jasmin Duraković, Miroslav Momčilović, Nemanja Ćeranić, Branko Schmidt, Zrinko Ogresta, neki su od njih.

Boris Balta o 10. TFF-u:



Zafranović će dobiti Vilu TFF-a za doprinos razvoju filmske umjetnosti, o čemu je govorio Boris Balta:



Pandemija korona virusa uticala je da se mnogi festivali odgađaju ili otkazuju. TFF je održan i prošle godine putem platformi, a ove godine će biti kombinovan. U svom izlaganju prof.dr. Vukadinović rekao je da su novi načini prikazivanja filmova neminovost i nešto s čime ćemo se susretati u budućnost, a na šta ne treba gledati nužno negativno.

Tuzlarije
Prof.dr.Srđan Vukadinović


Šta karakteriše filmove koji će publika imati priliku pogledati, govori prof.dr. Srđan Vukadinović:



U organizaciju U.G. Human, Eventus, Magic Factory, a uz podršku Animafesta Banja Luka, pripremljen je i 3. Kids Tuzla Film Festival. Dječiji filmski program će se od 15.10. do 19.10. moći pogledati na platformi www.tuzlafilmfestival.com.

Pored filmskog programa, u saradnji sa Centrom za ples i rekreaciju bit će organiziran i zabavni sadržaj, Selma Rizvić i Bojan Mijatović vodit će radionicu "3D realnost" gdje će najmlađi kroz VR tehnologiju imati mogućnost da iskuse virtualni svijet.

Program 10. Tuzla Film Festivala

Radionice


Sabina Mešić

Osmrtnicama ba smrtovnice