TUZLARIJE - KULTURA

27.11.2021.
Knjiga “S Džemom” Nihada Mešića Rivera promovisana u Zenici

U Zenici je (25.11.) održana promocija desete po redu knjige tuzlanskog književnika Nihada Mešića Rivera. Radi se o proznom djelu “S DŽEMOM” koje je objavljeno 2021. god u izdanju INDA doo.

Tuzlarije

U prostorijama starog zeničkog pozorišta i u organizaciji kluba “PLAVA PALETA” – “ARMAGEDON” pod uredničkom palicom Emira Sokolovića, prisutnima je sam autor približio tematiku djela, upoznao ih s glavnim likovima, umrlim roditeljima, posebno je govorio o ocu Džemi. U nastavku je pročitao nekoliko odlomaka iz knjige.
Kritički osvrt iznio je Emir Sokolović izrazivši svoje oduševljenje knjigom s više aspekata, istaknuvši ležernost i laku pisanju koja se osjeti u svakoj rečenici.

“Pročitala sam Nihadove zapise i vidim da sam promašila temu. To nije knjiga o starosti – to je knjiga koja slavi život, onaj koji smo imali nekada, kada su nam roditelji bili mladi i zdravi a mi bezbrižni i puni iščekivanja i vjere da ovo “sada” nikada neće prestati” – zapisala je Ana Balić.

Ja bih dodala – ova je knjiga zapravo svojevrsni priručnik svoj djeci ovog svijeta kako se treba odnositi prema roditeljima, poštivati njihov integritet do duboke starosti, ne samo iz moralne obaveze nego iz čiste ljubavi.

Jasmina Hanjalić

Osmrtnicama ba smrtovnice