TUZLARIJE - KULTURA

07.02.2022.
Narodno pozorište Tuzla:
˝Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja˝ u obnovljenom izdanju

Predstava koja se najduže izvodi u Narodnom pozorištu Tuzla "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja", u obnovljenom izdanju premijerno će biti izvedena u utorak i srijedu, 8. i 9. februara 2022. godine.

Tuzlarije


Predstava je svojevrstan omaž onima koji su režirali ili glumili u predstavi, a više nisu među živima.

Tuzlarije


Iako obnovljena, predstava je zadržala osnovu, važnost poruke koju nosi, a svojim sadržajem i dalje je veoma aktuelna.

Inače komedija, prema riječima direktora Narodnog pozorišta Tuzla Mirze Ćatibušića, donosi radost na sceni koja u ova turobna vremena nedostaje.

Predstava je za široke narodne mase, da uživaju u predstavi koja je rađena po jednom od najboljih tragikomičnih tekstova Ive Brešana, kazao je glumac Nermin Omić.



Midhat Kušljugić do sada je igrao gotovo sve likove u predstavi. Pored omaža preminulima, obnovljena predstava je prilika da se tekst koji je veoma aktuelan ponovo vrati na scenu.



Prema riječima Elvire Aljukić, publika može očekivati puno smijeha ali i da izađe sa nekom porukom.



Nedim Malkočević igra drugi put, i u ovoj obnovljenoj verziji je najmlađi. Ovo mu je do sada jedna od najdražih uloga, sa likom koji igra, može gotovo u potpunosti da se identifikuje.


Tuzlarije


Igraju: Nermin Omić, Meliha Fakić, Milenko Iliktarević, Nenad Tomić, Elvira Aljukić, Midhat Kušljugić, Siniša Udovičić, Nedim Malkočević i Mirza Pinjić

Izvođenje predstave:

Utorak, 8. februar 2022. godine u 19:30 sati – PREMIJERA I
Srijeda, 9. februar 2022. godine u 19:30 sati – PREMIJERA II

Utorak, 15. februar 2022. godine u 19:30 sati – Prva repriza
Srijeda, 16. februar 2022. godine u 19:30 sati – Druga repriza

Predstave se izvode u sali Narodnog pozorišta Tuzla, a sve dodatne informacije i rezervacije mogu se dobiti na telefone: 035 251-645 i 251-646 u Marketing službi Narodnog pozorišta Tuzla.

Zbog trenutne epidemiološke situacije na snazi su mjere ograničenog broja posjetilaca u zatvorenom prostoru, moli se cijenjena publiku da na vrijeme rezerviše ulaznice kao i da se pridržavaju preporuka Kriznog štaba u cilju sprečavanja širenja zaraze, kao i istaknutih pravila i mjera od strane Narodnog pozorišta Tuzla.

Sabina Mešić

Osmrtnicama ba smrtovnice