TUZLARIJE - KULTURA

24.03.2022.
Učenici OŠ „Novi Grad“ poručuju:
Vrijeme je za pozorište

Tuzlarije


Ovo proljeće donijelo je bezbroj radosti u našu školu, a jedna od njih bila je odlazak u pozorište. Dana 23. 03. 2022. godine učenici četvrtih i petih razreda prisustvovali su interaktivnoj i edukativnoj predstavi „Potraga za konačištem“ u izvedbi glumaca Narodnog pozorišta Tuzla.

Nepregledna kolona razdraganih mališana jutros je uljepšala ulice našeg grada žureći sa svojim učiteljicama prema zgradi pozorišta u kojoj ih je čekala vesela glumačka ekipa. Predstava je počela u 10 sati.

Tuzlarije


Uz gromoglasan smijeh i aplauze oduševljeno su pratili autorski pozorišni projekat maštovite scenografije, muzike, orginalnih kostima, sa nizom duhovitih i edukativnih scena. Priča prepuna zapleta govori o dva lika koji tragaju za konačištem u kojem bi se konačno odmorili od silnih putešestvija, ali umor ih sustiže i oni se pjesmom, igrom i pričom pokušavaju razbuditi i dobiti dodatnu energiju kako bi došli tamo gdje su naumili.

Tuzlarije


Sudeći prema reakcijama djece, koja su sa njima pjevala i plesala, uspjeli su im dočarati bezbrižni dječiji svijet.

Glumci Irfan Kasumović i Elvis Jahić pohvalili su danas svoje male pozorišne gledaoce, koji su svojim ponašanjem upotpunili pozorišnu čaroliju.

Tuzlarije


„Predivna publika“, kako rekoše glumci, bili su naši mališani. Danas smo svi disali punim plućima. Radujemo se životu bez maski, distance, straha...

Slijedimo svoje snove i nikada ne odustajemo od njih, bila bi poruka ove predstave, a i naša poruka vama.

NOVINARSKA SEKCIJA JUOŠ „NOVI GRAD“
.

Osmrtnicama ba smrtovnice