TUZLARIJE - KULTURA

07.10.2022.
Najava za promociju knjige „Fragmenti“


U petak, 7.10.2022. godine, na sceni Pozorišta mladih Tuzle (Dvorana Kaleidoskop) s početkom u 19:00 sati biće realizovana promocija knjige „Fragmenti“ autora Mirze Pinjića. Promotor knjige je Zlatko Dukić, novinar i književnik, a dijelove iz knjige čitat će Remira Osmanović, glumica Narodnog pozorišta Tuzla.

Tuzlarije


Promocija knjige je dio manifestacije „Oktobar – mjesec knjige.“

Knjige je nastajala u proteklih nekoliko godina, a u knjizi se nalazi i priča „Gluho doba“ za koju je autor na XV Festivalu priče — Zavičajne staze Bihor 2022. godine u Petnjici, Crna Gora, nagrađen drugom nagradom.

Izdavač knjige je Udruženje „Mladi Tuzle“ u partnerstvu s Pozorištem mladih Tuzle i Srednjom „Savremeno – umjetničkom školom“ Tuzla, a štampanje knjige sufinansirano je od strane Grada Tuzla po Javnom pozivu za finansiranje pojedinaca iz oblasti kulture.

Tuzlarije


Mirza Pinjić je rođen 05.8.1997. godine u Tuzli. Diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli, odsjek – Gluma. Igrao u predstavama Teatra Kabare Tuzla, Narodnog pozorišta Tuzla i Pozorišta mladih Tuzle. Kratke priče i pjesme su mu objavljivane u zajedničkim zbirkama i književnim časopisima u BIH i inostranstvu. Objavio je zbirku pjesama Ekshumacija duše. Jedan je od autora monografije „Mladi Tuzle - Mjesto sigurnog odrastanja.“
Poezija mu je prevođena na engleski jezik. Živi u Tuzli.

Dobrodošli

Osmrtnicama ba smrtovnice