TUZLARIJE - KULTURA

31.10.2022.
NLB Banka i najmlađi obilježavaju Svjetski dan štednje

Tuzlarije


Svjetski dan štednje obilježava se 31. oktobra još od 1924. godine kada su se u Milanu sastali predstavnici svjetskih štednih ustanova u cilju pronalaženja rješenja krize koju je prouzrokovao Prvi svjetski rat. U tom historijskom događaju, učesnici kongresa su donijeli konačan glas da je štednja veoma važna za razvoj čovječanstva, a odluku o obilježavanju Svjetskog dana štednje donijelo je 350 delegata iz 27 zemalja.

Stoga, Banke u cijelom svijetu već tradicionalno povodom Svjetskog dana štednje organizuju brojne aktivnosti. NLB Banka Sarajevo svake godine obilježava Svjetski dan štednje prigodnim aktivnostima koje organizuje za najmlađe s ciljem edukacije djece od najranijeg uzrasta o važnosti i navikama štednje novca.

Ove godine, NLB Banka je za svoje najmlađe pripremila posjete svojim poslovnicama, gdje će uposlenici Banke djeci približiti važnost štednje i potencijalno podstaći naviku štednje novca na edukativnim i zabavnim radionicama.

Pored toga, u suradnji sa Narodnim pozorištem u Tuzli i Pozorištem mladih u Sarajevu, NLB Banka je priredila zabavni program, dječje predstave "Snjeguljica i čudno ogledalo" i "Cvrčak i mrav" u prostorijama pozorišta za mališane svojih uposlenika, dok je za organizacije i udruženja koja se bave djecom bez roditeljskog staranja i djecom iz socijalno ugroženih kategorija, od kojih su neki korisnici društveno-odgovornih projekata Banke, osigurala predstave i u online formatu, kako bi uljepšali par popodneva svojim korisnicima.



Naravno, predstave će biti prikazane i za širu javnost na web stranici www.nlb-fbih.ba u periodu od 31.10. do 03.11.2022. godine.

- Izuzetno nam je važno da Svjetski dan štednje obilježimo družeći se sa našim najmlađima. Protekle dvije godine, pandemija nam nije dozvoljavala druženje sa mališanima, ali ove godine planiramo niz zabavnih i edukativnih aktivnosti. Organizirali smo radionice za djecu širom naših poslovnica s ciljem edukacije naših najmlađih. Posebno nas raduje da i ove godine djecanaših uposlenika, udruženja i organizacija sa pozitivnim učinkom na djecu, mogu i online pogledati prestave koje će biti dostupne na našoj web stranici. Pozivamo sve roditelje da posjete www.nlb-fbih.ba u periodu od 31.10. do 03.11. kako bi sa svojim mališanima uživali u predstavama, poručili su iz NLB Banke d.d., Sarajevo.

Osmrtnicama ba smrtovnice