TUZLARIJE - KULTURA

08.11.2022.
10. novembra počinju ˝28. Pozorišni dani˝:
Dvije nove predstave Narodnog pozorišta Tuzla

Tuzlarije


U Narodnom pozorištu Tuzla jučer je održana press konferencija na kojoj su najavljeni "28. Pozorišni dani". Na programu je ukupno deset predstava domaćih i regionalnih produkcija.

Dani počinju 10. novembra premijerom predstave “Djelidba” po tekstu Skendera Kulenovića i u režiji Miralema Zubčevića, a u izvedbi Narodnog pozorišta Tuzla.

“Djelidba je ogledalo sadašnjice – jer iz historije nismo ništa naučili”, a radi se o drami sa elementima komedije, istaknuto je ovom prilikom.

U pozorišnim danima uživat će i najmlađi i to u premijeri predstave „Kao Mačak u čizmama“, u režiji Midhata Kušljugića.

Ovogodišnja revija završava 20. novembra a publiku očekuje mnogo zanimljivih i različitih predstava, istaknuto je na press konferenciji.



Uz "Djelidbu" publika će moći odgledati predstave “Tri dana” Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice, književno veče i promociju knjige “Setilo se majke” Brankice Damjanović, predstavu “Lutka” i “Tobija” Pozorišta mladih iz Sarajeva, “Privatni život” GK “Joza Ivakić” iz Vinkovaca, “Zbogom, Kalifornijo” Narodnog pozorišta iz Mostara, “Isus, sin, čovječiji” Hrvatskog kazališta Mostar, promociju knjige “Mali glumci”, predstavu “Kao mačak u čizmama” Art teatra i Narodnog pozorišta Tuzla, te predstavu “Teror” Hrvatskog kazališta Pečuh i HNK Osijek.

Priredio(la): RTV7                


Osmrtnicama ba smrtovnice