TUZLARIJE - KULTURA

13.12.2022.
Vlada TK odobrila sredstava udruženjim, društvima za razne namjene

Tuzlarije

S obzirom da su „Narod i pravda“ i „SD BiH“, nove političke stranke koje su osvojile mandate i participiraju u Skupštini Tuzlanskog kantona, za potrebe obračuna tranši za novembar i decembar 2022. godine Vlada je danas odobrila 8.071, 00 KM za finansiranje ovih političkih stranaka.

Također, odobreno je i 5.000, 00 KM Udruženju „Prijateljice“ Tuzla, za realizaciju Projekta „Fraktalni crtež u funkciji rane detekcije i intervencije kod poremećaja u ponašanju kod djece“. JP „Karaula“ d.o.o. za turizam, proizvodnju i usluge Kladanj je odobreno 20.000, 00 KM za nabavku mašine za uređenje i tabanje ski staze.

Udruženju „Pozorištu mladih Tuzle“ Tuzla je odobreno 4.500, 00 KM za refundaciju troškova predstave „Hanka“, koja je realizovana u Republici Srbiji u periodu od 01.11-10.11.2022. godine, kao zvaničnom predstavniku Bosne i Hercegovine na Internacionalnom festivalu „Rapasagge 2022“.
Osim navedenog, odobreno je i 50.000, 00 KM Rijasetu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u svrhu finansijske podrške za realizaciju projekta „Pod nebom vedre vjere – islam i Evropa u iskustvu Bosne“.

Također, danas je odobreno i 27.792, 71 KM Općinskim društvima „Preporod“ na nivou Tuzlanskog kantona, na prijedlog Zajednice općinskih društava Tuzlanskog kantona, kao i 1.500, 00 KM Udruženju građana „Sevdalija“ Tuzla za sufinansiranje troškova organizacije koncerta povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine „Veče sevdaha“.

Na današnjoj sjednici Vlada je dala prethodnu saglasnost na prijedlog Odluke Upravnog odbora JU Univerziteta u Tuzli o oslobađanju troškova studija za Tamer Albadarina iz Palestine, studenta šeste godine integrisanog prvog i drugog ciklusa studija Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Radi se o realizaciji dogovora iz prethodnih godina, a u vezi sa stipendiranjem palestinskih studenata, koji studiraju na Univerzitetu u Tuzli.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK                


Osmrtnicama ba smrtovnice