TUZLARIJE - KULTURA

03.11.2023.
Sinoć u Narodnom pozorištu:
Obilježeno 70 godina Radio Tuzle i 10 godina postojanja Radio-Televizije 7 Tuzla

U okviru obilježavanja 70 godina Radio Tuzle i 10 godina postojanja Radio-Televizije 7, sinoć je u Narodnom pozorištu upriličena prigodna svečanost i predstavljena fotomonografija “Naših sedam decenija”.

Tuzlarije


Nekadašnji i sadašnji uposlenici pričali su kako se radilo, začinivši sve pokojom anegdotom. Brojni gosti, zvanice, kolege, slušaoci, gledaoci, prije svega prijatelji RTV 7, uživali su u evociranju uspomena Ibrahima Selimovića, Zlatka Dukića, Almira Jahića, Dine Kalesića, Amele Hajvaz, Sabahudina Azapagića, Midhata Kušljugića, Mirze Ćatibušića, Mustafe Sušića, Jasne Kapetanović, Azre Kalesić, Jasmine Huremović, koji su se trudili da spomenu sve koji su radili, od kojih su učili, da prenesu dio radne atmosfere.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Na kraju je Daliborka Popović ugostila i bivšeg i sadašnjeg gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića i Zijada Lugavića, koji su uvijek pružali podršku medijskom servisu grada, što RTV 7 jeste.

Fotomonografija “Naših sedam decenija” obuhvata period od 1953. do 2023. godine. Na 200 stranica stalo je puno informacija, fotografija, zanimljivosti o ovoj medijskoj kući koju i nije potrebno posebno predstavljati. Dio su grada.

Uz čestitke treba izraziti i nadu da se neće opet desiti krizni periodi kakvih je iz raznih razloga bilo, kada je i postojanje Radio Tuzle dovođeno u pitanje. Radio Tuzla i nekadašanja TV Tuzla uspješno su spojeni u danas prepoznatljivu “sedmicu”.

Tuzlarije




Kako je to sinoć bilo možete pogledati na RTV7 večeras od 20:00 sati. Reprizni termin je 4. novembra od 15:00 sati.

Sabina Mešić

Osmrtnicama ba smrtovnice