TUZLARIJE - KULTURA

03.11.2023.
Gradonačelnik Lugavić iskazao zahvalnost uposlenicima RTV 7 u povodu značajnog jubileja

Tuzlarije


Na svečanosti u Narodnom pozorištu Tuzla, na kojoj je predstavljena fotomonografija “Naših sedam decenija”, gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, uputivši čestitke u povodu obilježavanja 70 godina RadioTuzle i 10 godina Radio-televizije 7 Tuzla, naglasio je zahvalnost prema novinarima, tehničarima, voditeljima i urednicima, koji su u proteklih sedam decenija posvetili svoj rad u ovoj medijskoj kući.

Gradonačelnik Lugavić je istakao važnost ljudskog faktora u medijskoj produkciji, te kazao: “Hvala vam za sve što radite. Radio i televiziju ne čine samo oprema i tehnika, već čine ljudi. Ovdje imamo mlad i kvalitetan kadar, što je dokaz da dobar menadžment prepoznaje kvalitet u ljudima. Građanke i građani grada Tuzle znaju da imaju i da će imati profesionalnu, stručnu i nepristrasnu informaciju, što je od velike važnosti u današnjem vremenu. Građani Tuzle imaju potpuno povjerenje u vas koji radite na RTV 7.”

U skladu s tim, gradonačelnik Lugavić je obećao da će Grad Tuzla nastaviti podržavati medijsku kuću, ali i zajednički raditi na unapređenju medijske scene, izražavajući povjerenje u budući razvoj RTV7, posebno ističući stručnost i entuzijazam svih koji rade na RTV 7. Također, ističući ključnu ulogu ove medijske kuće u informisanju građana, kazao je: “Našu zajedničku priču koja je davno započela nastavimo da usavršavamo i unapređujemo, sa ciljem da budete najreprezentativniji medijski servis u regiji, s obzirom na stručnost i entuzijazam svih vas koji radite na RTV 7.”

Bila je ovo prilika da svoja sjećanja na Radio Tuzlu, ali I na stvaranje RTV7, razmijene novinari, voditelji, tehničari i urednici koji su radni vijek proveli u ovom mediju, kao i generacije koje još uvijek rade u Radio Tuzli odnosno na Radio-televiziji 7 Tuzla.

Nakon više od tri desetljeća, prvi put su se ponovno susrele stare i nove generacije novinara, a među gostima su bili vjerni slušaoci i gledatelji, prijatelji medijske kuće te kolege iz drugih medija. Svečanost je zračila posebnim emocijama i toplinom, obilježavajući ovaj značajan jubilej.

Grad Tuzla, upućuje iskrene čestitke Radio Tuzli i Radio-televiziji 7 Tuzla u povodu njihovih sedam desetljeća postojanja i kontinuiranog doprinosa u oblasti pravovremenog, tačnog i nepristrasnofg informisanja građana Tuzle.

Priredio(la): Grad Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice