TUZLARIJE - KULTURA

08.11.2023.
Narodno pozorište Tuzla:
U četvrtak počinje revija 29. ˝Tuzlanski pozorišni dani˝

Tuzlarije


Revija „Tuzlanski pozorišni dani“ u organizaciji Narodnog pozorišta Tuzla ove godine će se održati od 09. do 16. novembra, a na programu je ukupno osam predstava domaćih i regionalnih produkcija.Svečano otvaranje Revije je zakazano za četvrtak, 09. novembra u 19, 30 sati, prvim repriznim izvođenjem predstave „Škrtac“, autora J.P. Moliera i u režiji Tamare Damjanović.

Revija „Tuzlanski pozorišni dani“ od ove godine uvodi i jedan novitet. Naime, danas kada organizuje 29. Reviju po redu, JU Narodno pozorište Tuzla je odlučilo u prostor bosanskohercegovačke i regionalne pozorišne scene uvesti jednu novu pozorišnu nagradu. Uoči 75. rođendana, Narodno pozorište Tuzla utemeljuje nagradu „Radoslav Zoranović“, nazvanu po prvom upravniku Narodnog pozorišta Tuzla i jednom od najznačajnih pozorišnih radnika u historiji Bosne i Hercegovine.

Ove godine nagrada se dodjeljuje u vidu posebnog priznanja pojedincima i kolektivima, a već iduće godine kao pozorišna nagrada na „Tuzlanskim pozorišnim danima 2024.“



(RTV7)

Osmrtnicama ba smrtovnice