TUZLARIJE - KULTURA

26.02.2018.
Ko zna, zna:
Treće mjesto za članice KUD-a ˝Puračić˝ na Tarevačkoj ćetenijadi

Članice kulturno umjetničkog društva "Puračić" uzele su učešće na tradicionalnoj 15. Tarevačkoj ćetenijadi u Tarevcima kod Modriče. Tarevčani su inače daleko poznati po pravljenju ćetenije i evo 15 godina organizuju Ćetenijadu u svom mjestu gdje se okuplja veliki broj ekipa iz cijele BiH. To svojevrsno narodno veselje uz muziku, igru i tople napitke koje je godinama razlog i motiv okupljanja mladih u zimskom periodu, uz koji su se družili i veselili, a ujedno čuvali tradiciju od zaborava.

Tuzlarije


Tarevačka ćetenijada je postala vrlo zanimljiv regionalni događaj takmičarskog karaktera, a ove godine učešće je uzelo 20 ekipa iz gradova Bosne i Hercegovine.

U žestokoj konkurenciji članice KUD "Puračić", iako prvi puta učestvuju u ćetenijadi, osvojile su zavidno treće mjesto.

Tuzlarije


Domaćini su se potrudili da odličnom organizacijom stvore prelijep ugođaj da se učesnici i brojni posjetioci lijepo zabave i na kraju zaslade ćetenijom. Ovom prilikom su domaćini pripremali i veliku ćeteniju od 10 kg koja je takođe podijeljena posjetiocima i gostima.

Inače, nedavno su članice KUD-a i u Puračiću organizovale spremanje ćetenijade. Naša ekipa je zabilježila kako to rade. Pogledajte...



Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.











Osmrtnicama ba smrtovnice