TUZLARIJE - KULTURA

19.01.2006.
U toku izrada pravilnika o načinu izbora predstavnika za ˝Eurosong˝
U proceduri je postupak donošenja pravilnika o organizaciji i načinu Izbora predstavnice BiH na takmičenju za pjesmu Evrope 2006. i sudjelovanju predstavnika BiH na ovom takmičenju, kazala je juče Sabina Bačvić-Zečević, portparol Javnog radio-televizijskog servisa BiH.

Tvrdi da će naredne sedmice bh. javnost biti upoznata s pravilnikom koji objašnjava model organizacije domaćeg "Eurosonga".

"Dakle, estradna imena poput Romane Pavić ili Harija Varešanovića koja su se pojavljivala u printanim i elektronskim medijima kao potencijalni predstavnici BiH na ´Eurosongu´ nisu zvanična. Treba napomenuti da još nije potpisan niti jedan ugovor koji je vezan za ovogodišnji ´BH Eurosong´. S obzirom da je Javni radio-televizijski servis BiH ekskluzivni vlasnik prava Izbora ´BH Eurosonga´, on organizira postupak Izbora pjesme predstavnice u skladu s pravilima o takmičenju za pjesmu ´Evrovizije 2006´ koji donosi Evropska unija za radio-difuziju", objasnila je Bačvić-Zečevićeva.

Kaže da će sve informacije o domaćem takmičenju biti transparentne.

"Dakle, javnost ćemo na vrijeme obavijestiti o modelu izbora izvođača i drugih organizacionih detalja o predstavljanju BiH na ´Eurosongu´, čiji je domaćin ove godine Grčka. Redakcija ´BH Eurosonga´ već razvija strategiju organizacije ovogodišnjeg ´BH Eurosonga´. Da li ćemo izabrati model ciljanog izvođača, ili festivala, to se još ne zna", rekla je Bačvić-Zečevićeva.

Članice grupe "Feminnem" prošle godine s osvojenih 79 bodova nisu plasirale BiH među prvih 10 zemalja učesnica. Ovogodišnje polufinale održava se 11., a finale 18. maja u Grčkoj.Š. IBRIĆ

(Nezavisne)

Priredio(la): S.M.                


Osmrtnicama ba smrtovnice