TUZLARIJE - KULTURA

22.01.2006.
Održana dodjela ˝The man of the year awards 2005˝
Ugledni profesor dr. Faris Gavrankapetanović ponio je titulu Muškarca godine 2005. u BiH na trećoj godišnjoj svečanosti The man of the year awards, upriličenoj u petak uvečer, u prepunom centru za zabavu Coloseum, u organizaciji sarajevskog Max magazina.

Njemu je ujedno uručeno priznanje za zasluge u oblasti medicine u protekloj godini.

Pobjednik izbora The man of the year izabran je među pobjednicima u 10 kategorija - likovna umjetnost, književnost, film, teatar, showbiz, tv-lice, novinari, sport, medicina i business, u kojima su bila po tri nominovana kandidata, a najbolje su izabrali čitatelji ove najglamuroznije bh. life-style revije, u izboru koji je trajao puna dva mjeseca.


Najzaslužnijim novinarom u protekloj godini proglašen je Damir Kaletović, pobjedu u kategoriji likovne umjetnosti ostvario je Senad Pezo, u kategoriji književnosti Asim Kujović, titulu tv-lica godine ponio je Ognjen Blagojević, a priznanje za biznismena godine uručeno je Rešidu Muratoviću.

Titulu najboljeg šoubiznismena ponio je Mladen Vojičić Tifa, najbolji sportista je košarkaš Nenad Marković, a priznanja u kategorijama film i teatar uručena su Benjaminu Filipoviću i Harisu Pašoviću.

Podsjetimo, pobjednik prvog Maxovog izbora Muškarca godine 2003. bio je reditelj Pjer Žalica, a naredne godine tu je titulu ponio prof. dr. Emir Kabil.

Tokom manifestacije dogodio se jedan neočekivan ali jako emotivan događaj. Naime, tv-voditelj Ognjen Blagojević je, nakon prijema priznanja, pred prepunim Coloseumom javno zaprosio svoju djevojku, koja je rado prihvatila njegovu bračnu ponudu. Taj romantični trenutak propraćen je gromoglasnim aplauzom.

Promotor i voditelj manifestacije, upriličene u Gallus areni sarajevskog centra Coloseum, bila je poznata hrvatska tv-voditeljica Nikolina Pišek. U zabavnom dijelu programa nastupili su Mladen Vojičić Tifa, Fuad Backović Deen, članice dueta Erato, klupski bend Pakt 5, te popularna plesna skupina Seven.

Snimak manifestacije možete pogledati u nedjelju, 22. januara, sa početkom u 21.45 sati, na programu Federalne televizije.

(Oslobođenje)

Priredio(la): S.M.                


Osmrtnicama ba smrtovnice