TUZLARIJE - KULTURA

26.11.2017.
KUD ˝Nur Bosna˝ Hagen:
Omladinci uputili video čestitku za Dan državnosti

Dan državnosti jučer je obilježen širom Bosne i Hercegovine, no ovaj značaj praznik nisu zaboravili ni bosanskohercegovački građani koji žive u inostranstvu.

Naime, članovi Kulturno-umjetničkog društva "Nur Bosna" Hagen iz Njemačke putem videa snimka, a uz pjesmu "Hajmo Bosno, hajmo Hercegovino", čestitali su Dan državnosti svim građanima Bosne i Hercegovine.



Kulturno-umjetničko društvo "Nur Bosna" Hagen osnovano je prije pet godina, a okuplja bosanskohercegovačku dijasporu koja živi u ovom gradu. Ansambl broji 40 članova koji su raspoređeni u dječiji i omladinski ansambl.

Nerijetko se desi da se tokom putovanja poigra kolo i na pauzama u vožnji.



Tuzlarije


Tuzlarije


Za kratko vrijeme članovi KUD-a "BNur Bosna" uspjeli su uz pomoć koreografa da savladaju zahtjevne koreografije s kojima smo su se već predstavljali na raznim manifestacijama u Njemačkoj i drugim evropskim zemljama, gdje su obično pobrali aplauze i simpatije publike.

Nadamo se da će tako biti i 23. decembra u Tuzli kada će članovi ovog KUD-a nastupiti na koncertu KUD-a Dobrnja iz Tuzle, koji obilježava 40 godina postojanja rada.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice