TUZLARIJE - KULTURA

11.12.2017.
Čarolija adventa uskoro u Tuzli:
Bogata gastro ponuda i brojni zabavni sadržaji

Na platou ispred Hotela Tuzla, u mjesecu darivanja, po prvi put bit će održana manifestacija "Advent u Tuzli 2017", koju organizira Udruženje/Udruga „VENUS AMICA“ Tuzla.

Kako su organizatori najavili na današnoj press konferenciji, u vremenu od 21. 12. do 30. 12. 2017. godine Tuzlaci će moći uživati u uređenom vanjskom prostoru (16 kućica) sa brojnim sajamskim sadržajima tradicionalnog tipa.

Tuzlarije


- S obzirom na to da smo prilično kasno krenuli u organizaciju ovog događaja koji predstavlja najavu katoličkog Božića, ove godine nećemo obuhvatiti čitav period adventa, ali od svega ovoga nismo željeli odustati ove godine - kazao je predsjednik Udruženja "Venus Amica" Oliver Jurišić.

Kako je rečeno na konferenciji za medije, planirano je postavljene malih kućica koje će biti ukrašene za ovu priliku, a u kojima će svoje proizvode izlagati poznate vinarije iz BiH, te vrhunske destilerije žestokih alkoholnih pića. Također, tu će biti i izlagači slatkog i slanog programa.

Planirano je i postavljanje velikog stage-a sa modernom rasvjetom i vrhunskim ozvučenjem na kojem će se održati koncerti desetak renomiranih muzičkih izvođača iz Hrvatske i BiH. Zabava sa muzikom počinjat će u 18 časova i trajat će do 23 sata, a nakon toga muzika se gasi, ali će i dalje svi koji žele moći ostati na ovom prostoru i uživati u pripremljenom sadržaju. Za katolički Božić manifestacija će raditi do 5 sati ujutro.

Fikret Nadarević, član pomenutog Udruženja, kazao je da je cilj organizatora da ova manifestacija u narednim godinama postane tradicionalna te da po sadržajima parira adventima u svim većim evropskim gradovima.

- Želimo napraviti dobar događaj u kojem će svi uživati. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti, odnosno da ćemo imati i snježnih padavina, istako je Nadarević.

Tuzlarije


Tuzlarije


Kažimo i to da su organizatori najavili kićenje kompletnog prostora oko Hotela Tuzla, kako bi građanima Tuzle stvorili što bolji novogodišnji ugođaj.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice