TUZLARIJE - KULTURA

29.04.2018.
Koncert za pamćenje:
Glasom i sevdahom Božo Vrećo očarao tuzlansku publiku

U pratnji izvrsnih muzičara, Božo Vrećo sinoć je tuzlanskoj publici poklonio prekrasan koncert. Emotivni i inspirativni sevdah Bože Vreće tuzlanska publika u ispunjenom dvorani Bosanskog kulturnog centra nagrađivala je dugotrajnim aplauzom.



- Izuzetno sam sretan i počastvovan. Sinoć je bio prekrasan koncert u Zenici, a ovo je još jedan razlog da imam divan koncert s vama, jer ste vi neko ko nije samo moja publika. Vi ste moja ljubav, rekao je Vrećo, a potom otvorio koncert pjesmom "Mejra na tabutu".

Tuzlarije


Nakon toga otpjevao je pjesmu "Aladža", a zatim su uslijedile dobro poznate pjesme poput "Pašanaga", "Kiša bi pala"... Posebno emotivan dio koncerta je bio kad je pjevao pjesmu "Elma", koju je Božo napisao o svojoj prijateljici iz osnovne škole koja je, zajedno s porodicom, ubijena u ratu.

Izvodeći numeru "Crne oči", Božo je sišao sa pozornice među publiku, a onda su svi u glas pjevali pjesmu koju prati tužna priča momka čija se jedina ljubav uskoro udaje za drugog muškarca, a on nema načina da to spriječi.



Nakon Bože Vreće, u Bosanskom kulturnom centru slijedi koncert Damira Imamovića koji će biti održan 8. maja.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije

Tuzlarije


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice