TUZLARIJE - KULTURA

28.06.2018.
Hrvatski kulturni centar ˝Sveti Franjo˝:
Tuzlaci uživali u koncertnoj noći filmske muzike

U novoizgrađenom Hrvatskom kulturnom centru "Sveti Franjo" u Tuzli sinoć je održan prvi koncert na kojem su nastupili solisti, vokalni ansambl i orkestar Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka pod dirigentskom palicom Mladena Tutavca. Koncert su skupa organizirali Franjevački samostan svetog Petra i Pavla i Hrvatsko kulturno društvo Napredak, glavna podružnica Tuzla.



Na koncertu su izvedene neke od najpoznatijih filmskih kompozocija.

- Autori koji su zastupljeni na našem repertoaru su najveći glazbenici i kompozitori današnjice. Prije svega, tu je John Williams čijom smo glazbom iz filma Jurski park otvarili koncert. Osim toga, izveli smo i skladbe iz filma Ratovi zvijezda gdje smo čuli najpoznatije teme iz šest filmova, potom Hans Zimmer poznat po glazbi iz filmova Pirati s kariba, Gladijator i Posljednji samuraj, a našlo se tu i niz drugih velikih filmskih skladbi, kazao je Tutavac za Tuzlarije.


Tuzlarije


Prema riječima fra Marija Divkovića, gvardijana Franjevačkog samostana u Tuzli za nekoliko dana biće proslavljen blagdan svetih apostola Petra i Pavla.

- Upravo zbog toga s ovim koncertom filmske glazbe želimo da uvećamo naš blagdan. Također, želimo podsjetiti da ljubav koju su sveti apostoli propovijedali i nosili, i nas poziva da budemo ljudi mira i ljubavi. Da jedni drugima budemo radost, iskreni susjedi i prijatelji. Neka nas zato na ovom koncertu sve poveže umjetnost - kazao je gvardijan Divković za Tuzlarije.

Tuzlarije


Pokrovitelji koncert bili su Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba i Ivan Vrkić, gradonačelnik grada Osijeka, a također prisustvovali su ovom koncertu.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice